Saturday, November 6, 2010

selamat pengantin baru ayah


ayah selalu berkata, hidup ini perlu ada perubahan. kehidupan tak boleh sama or flat je...tp yg penting perubahan itu mestilah ke arah kebaikan. cuma pahit manis untuk menerima perubahan tu memang satu dugaan.

bagi i, perubahan banyak berlaku dalam kehidupan i lately...perubahan saiz badan tu biasalah...kadang2 gumuk, kadang2 kurus. hikhik....:)

since, my mom dah xde, there were lots of changes in my family. first terasa sunyi sebab xde lagi suara mama kedenagaran kat rumah. kalu tak dlu mama lah yang riuh rendah kan rumah ni dgn lawak dan gelak ketawa die. ooohh miss dat moment a lot!!

since, i finished my study, a lot of changes happened too. work life is so boring. dah 4 months kije kat bank siti. "citibank" tak tau la nak stay kat citi berapa lama lg. agak2 dah boring saya mau chow!! boleh tak? haha...

berbalik pada pesanan ayah, hidup ni kene ada perubahan. so, ayah memang melakukan perubahan itu, ayah buat keputusan untuk kahwinlagi !! fuh fuh sungguh tak percaya, at the age of 22 i akan dapat mak tiri. dah la dari cawangan yang sama. masuk ni dah ada 3 cawangan la family i bukak kat terengganu...apa nak buat, dah tu pilihan ayah. at first memang x setuju ayah nak kawin lain tapi bila pikir2 balik sape lah nak jaga ayah bile ayah dah tua nnti. meaning bila semua anak2 die dah kawin. hmmmm. so da best way is for him to find sumone that can take care of him....

19 nov ni is his weddiing. hope non of us yang menitiskn air mata lah. i kene kuatkn semangat. there is no reset button in life. life must go on..

selamat pengantin baru ayah, semoga ayah berbahagia dgn aunty julia...no more nasir halimah lah ye. nasir julia je la lepas ni...i percaya, ayah takkan lupakan anak2 die..insyaAllah

by the way, bila ayah dah nak kawin.....time ni lah kite kene poww ayah macam2...hahaha..semalam dah kene poww comforter aussino. ngeh ngeh..

aussino's comforter memang sangat comfy. grab one!!

oh ye!...ayah juga belikan i sabiji mybee..takde lah sakit kaki lepas ni nak tekan clutch. u know kl rite...
so, i picked medallion grey for my mybee. i think the colour really nice compare to other colour. senang nak jaga kot. harap2 begitulah. next week baru dapat kot. oh can't wait. ..thanks ayah. :)




harap atos tak kecik hati.

nota kaki: ingatkan i lah ank bongsu in da family smpai biler2...sekali....tetttt...

Friday, August 13, 2010

laporan trafik time puasa.

wishing y'all happy ramadhan. lakukanlah byk amal jariah di bulan yang mulia ini.


laporan trafik.

trafik sesak pada awal2 pagi. ye seawal jam 7 ok!! semua org x tidur lepas sahur agaknya.
trafik juga sesak pada waktu ptg sebab semua berlumba2 siapa smpai rumah dlu. nak bersantap bersama keluarga agaknya.

laporan LRT

ramai yang baik hati di bulan puasa ini. terus offer tpt duduk kpd yg memerlukan. kan dah kata kne byk wat amal jariah. tp kalu bkn bulan puasa, org buta diri dpn mata pun buat2 tido jee...

di waktu pagi seawal 730, mereka yg telah di offer seat, akan tido beria-ia. novel hanya dibaca baru satu muka surat, dah x nmpk baris. mungkin sbb lepas sahur x tidur. tu yg ngntuk gler. kepala smpai ter'bang' kat bahu org sblh. haih. ngntuk sgt la tu.

kesesakan LRT di masjid jamekseawal jam 530 ptg. ramai berlumba balik menuju ke bazar ramadhan agknya. org buta pun jalan laju woh!


sekian sahaja laporan trafik dari kl. saya nadhirah azizan. ;)


p/s: kesemua laporan di atas berdasarkan pengalaman yang dialami sendiri oleh pembaca berita.

Wednesday, June 9, 2010

cantik adalah sakit

tak semua plan yang kite rancang akan menjadi. Allah yang menetukannya....

mlm semalam i dah plan baik punya.."esok pg kul 10am nak pegi facial. pukul 12 habis. pastu nak pegi mkn meatball kat ikea. WOhhooo. indahnya kehidupan seorang pengganggur -.-"

tp pagi tadi tgh tido, pukul 730 my sister dah masuk bilik bagitau yang i kne pick up my nenek kat hospital and hantar nenek balik umah and change my facial appointment pukul 2.

i was like, oh my tot. hancur berkecai impian meattttballllll kuuuuu. tp xpela disebabkan nenek i tu mother kepada my father so mmg tnggungjawab i sebagai cucu. bkn ssh pun nak amik dan hantar nenek kan. bukann nyer kne naik bus ke apa. kereta ada start the engine la.

oleh itu, my nenek yang sangat baik hati belanja i makan mee kari. plus bagi i elaun duit tol dan elaun duit pegang-pegang. hehe sayang nenek. kalu macam ni syiok jugak mengganggur kan. tak payah kije pun boleh dapat duit woh!

lepas settle hantar nenek. i pun menuju ke destinasi menyakitkan wajah. huhu. baru ku tahu betapa sakitnye buat facial. bagi sesiapa yg belom pernah buat facial, silalah pecahkan jerawat anda sendiri di rumah. kalu tidak, muka anda akan dikorek-korek, digaru-garu, dipicit-picit oleh tukang facial...wuuuuuuu sakit gilerrr laaa...nak menitik air mata. nasib baik tak terlepas angin buritan.hahaha. tapi apa nak buat. beauty is pain. siapa suruh i tak jaga muka baik-baik.

balik dari facial, i rasa nak singgah je salun mana2 n cuci rambut. mesti sedap dpt urut kepala. kepala i sangat pening after buat facial sbb penat ketap gigi n pejam mata tahan sakit woh!
tp memandangkan i sayangkan duit elaun yang diberi nenek, balik rumah shampoo sendiri la.

pee ass: alongjanganlahbuatchocolatetarukkacang. jerawatsukekacang. adiktaksukejerawat.

nadyra rubbed her eyes at 1841

Tuesday, June 8, 2010

makcik itu

ingt x lgu ni.."rain rain go away come again another day..."

boleh tak ubah lagu tu jadi

flu flu go away, never come again another day....

dat is what im suffering right now. haachummm all day. kesat hingus sana sini. hukhuk.

flu mmg membuatkan bdn kite jadi lemah. plus semua makanan yg kite makan jd tasteless. tp selera i ttp ada. lapar kot. hehe

semalam i dah beli ubat clarinase yg terbagus itu di farmasi. semasa beli, ada makcik ni die batuk kuat sgt. batuk kongkong agaknya. i rasa dugaan die lg hebat. sbb bila die batuk. bunyi die mcm kering dan i rasa tekak die rasa sgt perit. btul ke makcik? harap makcik cpt sembuh la. sbb bila makcik batuk mcm tu, org disekeliling semua berubah wajah. amoi farmasi tu pandang slack je...along pun tarik tgn asyraf supaya jgn hampiri mak cik itu...kesian makcik itu...*nada asyraf*

i think its better lg kot kalu diduga dgn flu je...sbb bila hingus meleleh, sendiri lap la dan tidak melibatkan org lain. mungkin org lain geli utk melihat. maka i haruslah bersyukur sbb i x kena batuk kongkong macam makcik itu. semoga makcik itu cepat sembuh....amin..



Sunday, May 16, 2010

cuti belajar

skang ni i kat UTM sbb ad amik sijil utk course Microsoft Project for about 10 days..
tujuan belajar utk timba ilmu lebih.
penginapan di kolej KTDi yg dimana semua properties die tinggi. nasib i tinggi. haha. ckp nk up.

maka i bercuti lah daripada attend class kat gym. oh!!!! apa akan jd pada ku selepas pulang dr UTM?

kite saksikan perbubahan yg pasti ketara.

*ske sgt buat version coming soon.ada aku kesah?

pee ass: ummi, kim slm kat treadmill. -.-

Sunday, May 9, 2010

double dose iron man


Tadi i tmn moi sister ummi. ummi lagi. pegi tonton movie iron man buat kali kedua. amboi smpai 2x! utk pengetahuan tuan hamba sekalian, i ni bkn la kipas besar (big fan) kpd iron man tp big heart utk tmn org tgk movie. nasib baik citer die best and my sis belanja rocky sebagai penghilang boring. like always i kalu tgk movie mesti tertido seketika / sehari dua. ok melampau. tp td yg bestnyer i tidooo n terjaga bila time iron man bgabung ngn rhodes and tgh fight dgn si-kuasa-jahat-bertangan-kabel-karen. wahh dah la sound sistem kat GsC OU kuat gler. bergegar sekejap jantung. terus terjaga dari tido.

Bila dah balik. i tertanya mcm mana si rhodes bley pakai suit iron man sedangkan die xde unsur palladium kat tgh2 dada die. sape tau jawapan? sila angkat sebelah kening.

pee ass: jom tido. mlm ni nak mimpi jadi IRON LADY. eh?

nadyra rubbed her eyes at 2136

Saturday, May 8, 2010

flea market at damansara perdana

tengahari yg panas mmg sedap kalu dpt minum cool blog oreo...wink2. ok setiap kali entry mesti nak mention pasal food. enuf nadhirah!

so, tengahari yg agak panas tp berangin2 tadi, i pegi flea market kt neo dmnsara at damansara perdana. panjang btul title tpt ni. fleya market sepertimana yg disebut oleh dj kat situ. hahaha. apa da...mmg agk baru la kt tpt tu. so bilangan pejalan kaki pun x ramai sgt. i pun bru je 1st time dtg kt area ni. giler terkejut sbb dlu kaw. dmnsara perdana ni mmg hutan!! ye jungle!

so my brother and his wife ada rent satu tapak di flea market disitu. mereka jual baju!! jualan berlangsung selama 2 hari berturut2 dari pukul 11am smpai 6pm.so esok pun masih ada lagi!!! cummon ppl grab dis chance sbb my sis in law jual sume bju yg cntik2 n reasonable glerrr harga die. ye mmg gilerrr murahhh.. ;)

so, cari punya cari, try punya try i pun ada beli satu baju. hihi. actually byk yg berkenan tp disebabkan faktor ehem2 (true fitness blom ckup true utk i) i dpt beli satu jer.. :(



signboard yg menarik perhatian




i sedang try bju kak nadiya. wut?? baju KAK NADIYA!!!..wow.



eh cantik!!

so i beli baju apa?? jeng jeng jeng...till next post. daaaaaa

nadyra rubbed her eyes at 2033

Friday, May 7, 2010

ok where to begin? hehe..my life at home is so much fun. oh ok awesome bout da food isn't it? neh...stop talking bout food nadhirah.

since i got home, i haven't meet up with my friends yet. still chilling with my family at home and like always, with my funny little nephew, he talks a lot man..


last week, i registered myself at True Fitness!! oh baby. i'm so fat that makes me find a place to get fit. it is located at Sunway Giza. Like other fitness center, true fitness provide a personal trainer for all members. but u only 3 meeting times with them. my personal trainer, mr fauzi taught me how to use the equipments and some exercises which are so tiring!! i love the classes as well. yesterday i went for body combat and it was so cool. all u need to do is to kick here and there. i also learn some techniques of taekwando and boxing! but silat is still my NO.1 hahaha..my father told me dat if didnt get fit by few months, i have to payback all the monthly fees..perghhhh!!!

ok lets talk about job. last two days i went to two interviews. one interview for each day. the 1st interview was at wisma MCA. i was interviewed by mr.rino from intelek recruitment agency. actually i'm not so familiar about this agency thingy. some ppl told me they will cut from our salary for their profit but some ppl said things bcome easy if the agent arrange for us.

the 2nd interview was at RHB bank. it was a tough interview for me bcoz 1st I was lost in the building itself,silly me. 2nd, I faced with all the tua-tua ppl. they talk bout business, football, talking bout their experience in banking and i was like helloooo!!! i'm a fresh graduate here and u guys are freaking me out!!..huhuhu..3rd, I have to answer some mathematical tests.they gave me only 10 minutes to answer 20 questions without using calculator!!!
terpaksa lah aku ingt cara aku mengira masa form 3 dlu. huhu..then i was interviewed by 2 women.both look so serious. huhuhu..agak ketakutan sbb ni mcm 1st interview yg serious ok after pengawas sekolah dlu. haha..things go well and i hope i got the job but if x dpt pun x regret sgt lah. ;)

ok mcm dh pnt je type2 ni. nk tido dh..till here k. bye

nadyra rubbed her eyes at 0018.

Tuesday, April 20, 2010

bungkus beg


ha lihat2 gbr tu. yes! its packing time. juz can't wait to go home this saturday. BUT i'm gonna miss this UTM veryyyyy badly. di UTM la i jmpa mcm2 jenis org. ye MMG MACAM2. sumtimes mmg nak tergelak sorang2 bile kt bilik teringt dis type of people. haha. miss my coursemate too! sgt pendek lah 3 thun ni. rasa mcm bru je MHS. jmpa si erma.

to all my coursemate and friends. hope dapat grad bln 8 nnti and dapat kije yg best2. hehehe.

Thursday, February 25, 2010

kesakitan yang mencengkannn

sebagai seorang pesilat adalah baik kalu sambung amik sijil persilatan rendah (SRP) supaya kita lebih bersedia menghadapi serangan sebenar di tempat awam!

i takot.i gementar sebab i x gagah mcm pesilat yang lain (=.=") menghadapi tester2 yang mcm jazri. =O harap i dapat tester yang lemah lembut. erkk ada ker tester yg weak n soft ni??? ayayai~~

SRP will be on 14th March..ohhh lets count the days. only 16 days left!

semlm i turun training kelas silat. ramai ahli baru yg dtg. terima kasih kepada ahli baru yang join silat cekak hanafi. semoga belajar sampai tamat n pandai silat.hehe..korang2 ni jgn segan silu kalu nak tanya soklan ea.

basically, bertemu n berpisah adalah adat. i tinggal lg 2 bulan je nak stay kt utm ni..maka, i tidak akan lagi tinggal di krp yg 'horror' ni, tidak akan pegi fakulti utk attend kelas, tidak akan pegi turun kelas silat lagi =( uhuk rindunyer korang nnti. sayang korang semua. apa nak buat ek lepas belajar nnti. nak keje mcm eeiii mudenyer lagi. tp tula sape suro masuk matrix n amik kos 3 thun. kan dah kne keje umur muda. keluh kesah jdnya bila masuk tpt keje. yg ada semua org besar2..hmmm x nk pikir la semua tu. nak focus study n psm dlu. bye.

gambar kenangan



dari kiri: abg hilmi, en.amrahi, jazri,me.

Tuesday, February 23, 2010



i knew it. this hot disaster are totally different than past few years ago..the weather are superbly hot in malaysia. can u imagine, u r sweating while u shopping in a mall!! that is wut i felt last saturday. huhu

our ozone are getting thinner like a piece of paper. so u can feel the sunlight direct onto ur skin! crazy huh. i just cant imagine our world for the next 5 years. the ice cream dat u just bought will melt before u can even lick it. haha!

but sometimes people said 'kusangka panas ke petang rupanya hujan di tengahari'. yeah! totally agree wf dat statement. the weather are crazy. kejap panas gel kejap hujan lebat gel. what is happening to my world??? is kiamat r coming??? wallahualam..

p/s: drink lots and lots of water people!

Friday, February 19, 2010

tak nak balik U!!!


tidakkkk lagi 2 hari je nak duduk relak2 kat umah. pastu dah kene balik UTM. tak nak!!!!!!!!!

sebab-sebab I tak nak balik UTM

1) malas nak siapkan PSM

2) malas nak study utk test yg berlambak2

3) takut terdengar bunyi hantu lagi mcm hari tu T_T

cuti 1 week ni mmg i nak manfaatkan habis-habisan. sbb boleh bgun lambat. pergi shoppinggg. mkn sushi..(oh, kat johor pun ada sushi gak)..boleh tgk astro smbil baring2..aahhhh best nyerrr...lg 2 hari ni. kite enjoyyy dlu!!!

Thursday, February 11, 2010

cinta Natrah




hallo kembali bersama hos anda kali ini nadhirah. ;)
di sini saya bukan nak promote ubat, bukan promote kasut, bukan promote baju ( macham blog kakak) dan yang lebih penting lagi bukan nak promote diri.

berdirinya saya disini kerana tidak diberi tempat duduk. ahh shadap!

ok ok baik jelaskan sekarang. i'm here to promote my current favourite BOOK!
haha. sounds nerd huh?? well apa nak kesah, budak U mmg la baca buku. so..?

buku yang betul2 saya nak recommend kat anda semua adalah berjudul

Natrah.Nadra @ HUberdina Maria Hertogh @ Bertha. dgn tagline cinta-rusuhan-air mata.

serious! mmg air mata anda mengalir turun ke pipi gebu anda. sebab nyer mmg sedih. author buku ni pernah kerja kat ofis arwah mama (DBP) dlu. her name is Datin Fatini Yaacob dan penerbit buku ni adalah UTM!. ha memang UTM pun. terrer kan U saya..hihihi

harga di pasaran

Kulit lembut : RM75
KUlit Keras : RM90

bunyi mcm mahal kan?? tapi tapi kalau anda adalah staf or pelajar UTM like me ;)...anda hanya perlu bayar RM60!! woot woot. best kan. tp RM60 mmg r mcm mahal untuk student kan tp buku ni mmg berbaloi r kalu beli. time baca tu mmg x pikir dah harga die. mmg enjoy dari kulit depan sampai kulit belakang. =D


sinopsis.

ok..bg sesiapa yg x mengenali heroin buku ini iaitu natrah. mesti anda tertanya siapa budak itu. so, let me explain briefly bout her.

natrah merupakan anak kepada org belanda. die lahir kat Bandung. kan dlu Indonesia dijajah oleh Belanda. ingt lagi x murid2??...

pastu, natrah telah diberi kepada mak angkat yg berbangsa melayu. die hidup happily ngn mak angkat (hartawan) die kat spore sampai umur 13 thun (mak kandung die org susah) dan telah dikahwinkan dgn seorg lelaki melayu (mansor). so obviously natrah adalah seorg muslim sejati. tapi bile die dah kawin, parents yg dari belanda nak tuntut r natrah ni sbb ank kandung die kan. dgn itu timbullah spekulasi menyatakan perkahwinan natrah adalah tidak sah! nak tau knapa?..bc bla buku die..hehe..

so, masa proses mak kandung natrah nak amik die mmg berlaku byk rusuhan r sbb org melayu sume mengamuk. sbb knpirm2 r natrah kalu dibawa ke belanda, die pasti dimurtadkan menjadi kristian...

for me yg sedey sgt tu bila baca part percintaan natrah dan mansor yg telah dipaksa berpisah!..ayayaiii...mmg gaya bahasa yg digunakan terbaik!

apa lagi. dapatkan buku ini di kedai buku UTM ea or mana2 bookstore.




pee ass: sbnrnya saya belikan buku ni utk along saya. sebelum bg kunun2 nak bc r intro2 dlu. sekali terbabas plak smpai last chapter. haha sorry ea along. nnti blk i bg blk k..=)

Sunday, February 7, 2010

mkn free


tiada kata yang lebih manis selain terima kasih kepada Permata. if i'm not mistaken it stands for "Pesatuan Mahasiswa Anak Terengganu" . correct me if i'm wrong..hehe..

u guys made my tummy like a bowling ball last night. haha. the food was awesomeness.
banyakss sangatss. from mee goreng to meehun to bbq chicken to meat steak to nuggets to hotdogs to french fries to samosa to kuih tako to cocktail and finally to drink!!! all were arranged in 1 row!! oh erma (saje mention nama kau. tau mesti air liur kau meleleh skang.hehe), and i put it all in 1 big plate. bahahaha..*gelak smbil tepuk perut*

giler r!


pastu pastu, its ice cream time.weeeeee!!! everyone can have it as much as they want.and boleh pilih perisa apa yg kau nak! mmg terbaek la.

on behalf of my silat's collegue, i would like to say a big thankful to Permata and the food was terbaekkk!! =D next time kalu ada event ajak la kami lagi ea =B

*balik bilik terus baring n belai2 perut. perghhh!



aiskim kak ude senanyer ni (pinjam)..i punya dh finish daa..=)

Thursday, February 4, 2010

apakan daya

baju dalam baldi dah meronta2 suruh basuh tp tuan die sangat busy dgn hal-hal yang llain. haihh..basuh petang jemur mlm. mmg x best. huh!

Tuesday, January 26, 2010

pilihan raya is coming



pilihan raya mpp dah nak mula dahhh...hari khamis semua budak utm kene turun mengundi. sape x pegi mengundi x dapat goodies. ye goodies lah matlamat sebenar kita!

i dun careaaaaa who's gonna be the next mpp.sbb mmg i x knl pun calon2 kali ni. sume muka budak baruuu..(juniors..haha). yang penyokong Pro-M seboklah berkempen sekarang smpai inbox i penuh budak2 ni duk send msg suroh vote calon dorg nnti. haiyaaa

yang penting pada hari mengundi i nak datang awal sbb nak dapatkan goodies (-.-"). frust giler last year sbb pergi undi lambat, lepas mengundi muka excited r nk dpt goodies sekali tgk2 dapat air n pen n notebook je!!! stressss nyerrr..org len yg awal2 sume dpt planner utm hissshhh xaci betollll.

pee ass: time nak undi nanti marilah kite pangkah kat muka2 yang menarik perhatian.so, kpd mpp, untuk menjamin masa depan anda yang cerah. kempen lah muka yg hensem2 n cantik2. nanti time undi i pangkah BESAR BESAR kat muka u. eh silap, i pangkah BESAR BESAR kat kotak sebelah muka u tuu..=D


ini bukan gambar hiasan. ini gambar sebenar.

Monday, January 25, 2010

pegang bendera korea ajer la..

kenapa skang baru nk ckp?? i dah agak dah program tu xkn jadi. harapan nak ke korea cuti raya cina hancur berkecai.haihhh...

potpone bulan 5 ea. ok2.segala persiapan perlu prepare dari sekarang. nanti last2 minute cancel lagi. i mengamuk.

p/s: suke bagitau lambat. kan tiket balik kl dah mahal..T_____T

p/s: ramainyer yang berkabung hari ni..(-.-") pinjam songkok boleh...=p

doktor tulang

sape suka minum air gas?? angkat tangan cepat2...

tadi lepas balik kelas, i singgah beli 100 plus sebab cuaca panas dan kering hanya ketiak je basah. gulp..gulp..minum r laju2..sampai kat bilik je dah habis dah..hehe. terrerkan ;)

pastu bile petang..rasa mcm x sedap badan.tulang tgn mula rasa sengal2 n lenguh2. tp yg peliknya tgn belah kanan sahaja la..eh2..kenapa ni..baru teringat, hari tu minum coke pun i dapat rasa kesan yang sama. huhu. mcm mana air gas boleh menyebabkan tulang rasa sengal2 ni..any doctor here?? explain to me. sekarang!!

Saturday, January 23, 2010

i lonely

hye everyone. my name is miss dior cherrie. haha. ok tipu. sebenarnya i dpt ilham ni sbb ada kotak parfume miss dior cherrie ni depan mata. so terus tukar jd title blog. =/
gbr pun tukar sbb nak letak gbr senyum plak. letak gbr masam nanti cepat tua. =o





miss dior cherie parfume. x bley tiru nama sbnr nnti kene saman..hehe

................

pagi2 dapat makan nasi lemak kat fakulti mmg perkara best dlm hidop. tp kalu nasi lemak tu dijamu sorg2 di bilik mmg perkara paling menyedihkan dalam hidop.bila tgk anak2 jiran( bdk2 blk sebelah) gelak2 ketawa sambil tgk video ntah pape yg penting ada aznil mmg jeles..jalan kaki menyusuri krp tgk abg2 men bola tampar..wahh bestnyer dpt bersukan hari2 ngn kwan2 mcm ni. semua itu berlaku pada i. tp tu dulu. sejak pindah bilik single, kehidupan pun jd single. dah xde lg nak bertandang bilik jiran nk tgk vdeo smbil gelak2 and xde lg nk trun padang men futsal or badminton ngn kwan2..huhuhu..
plus bf pun dah xde kat utm. is the fakkk!!


mcm ni bru best. dpt gelak2. gelak2 fake pun ok wut..hihi

Thursday, January 21, 2010

ma sista dah ada blog wey!

like i said... sila layari laman sesawang beliau..haha.knapa perlu skema bila promote blog kakak..=/

umminasir.blogspot.com ataupun kelik sahaja url beliau di belah kiri. sugary within ur means is more about her fashion to school, shopping..and oh yeah dis sistais freaking love shopping. memang maximun! collection baju die mengalahkan wardrobe tyra. i tipu.sejak bila i pernah tgk tyra punyer wardrobe. tettt..

ok..selamat selamat layari blog beliau. bg la comment. die suke. =)

Friday, January 8, 2010

bagai bulan jatuh ke riba






hallooooo everyone..sengaja wat muka kemek =D

lamanyer i x update blog ni..maklumla skang ni dah ada byk komitmen lain..study (ehem2), psm, makan, semua tu wat i busy dan malas nk hupdate blog. oh dan ada juga komitmen2 lain yang menghalang i utk post entry baru..

so far so good..i love my life now and baru2 ni like my brother said, "peha nadhirah besar sbb tu la bulan jatuh kat riba die" perghhhh sungguh mengada ayat itu. sounds like die menjelesi aku. actually, last december i pegi Europe trip with my ayah..ye. i pegi berdua je ngn ayh di mana kakak i yang ketika itu sedang khusyuk berchenta eh salah study di negara matahari terbit telah naik hanginnn mcm angin time tornedo!! keputusan ayh i nak bawak i sorg je pegi europe mmg sukar dipercayai. i terkesima, termangu bila ayh bgtau adik konpirm dapat fly gi london, swiss n paris. tiket semua dah siap.perghhh memang betul2 bulan jatuh ke riba...^_^

hari kejadian, semua ahli family i ejek2 i sbb mereka seperti biasa menjelesi pemergian ku ke europe..hehe...by da way, thanx to along sbb tolong pack barang2 i n ayah yang perlu dimuatkan dalam satu beg besar utk perjalanan selama 10 hari! fiuhhh..mmg terrer la along saya....=)

oh ye, vacation kali ni berbeza skit daripada yg dulu2. pertama sbb xde mama. kedua, i jalan berdua ngn ayh shj n ketiga i perlu jd setiausaha peribadi ayah. di mana semua barang keperluan, tiket, wang, i yg handle. ayah hanya perlu bersuara. dan i mencari2 shaver die yg ntah ke mana along letak dlm beg besar tu...(-.-').. so, from there i dah jadi lebih terrer kalu nak berjalan jauh. i pack sendiri sume brg yg dibeli ngn brg masam sbb kami byk berpindah randah masa tu. lepas ni sape2 nk gi holiday, bawaklah i...woohoo ;)

i masih ingt memori i yang manis bersama ayah. especially masa di luzern, switzerland. kat situ temperature mmg dh minus 6. mlm tu kitorg sgt lapar n for your info, di luzern mmg susah nk cari mkanan halal. dah la non halal malah mahal. ha mmg rimes..so, nak pegi mkn pizza magherita kat area hotel tu pun mcm dh x lalu. kitorg perlukan nasi. so, apa kitorang wat mlm tu, kitorg jln kaki about 10 minits ke train station. dgn keadaan yg sejukk giler dan kelaparan mmg terbayang2 nasi kandar kayu!!. jln2 kat station skali terjumpa satu kedai arab. actually bukan kedai pun tp mcm stall je. depa jual nasi and halal!! apa lagi, ayh pun order satu plate nasi je sbb it cost RM45!! kalu beli 2 kan dah RM90 kan. so, kami share satu plate n mkn smbil berdiri..=')

lepas tu, kami berjalan lagi utk mencari Mcd sbb sumpah blom kyg lg...kt Mcd ayh hanya suruh i beli satu set filet-o-fish size medium yg berharga RM 30!! mmg kerat 2 aje la burger nye. sedih betolll time tu. kalu kat msia aku dh ngap mcm2..form there i appreciate foods so much. sharing is caring..akhirnya kenyang la jugak n balik tido...

inilah kenangan i n ayah kat london. juz wanna say thank youuuu so much n jasamu dikenang sehingga akhir hayat. =)



i kat london bridge. ngehngeh


on the way to london's eye, i terserempak ngn uncle pakai skirt ni. hehe. he's a scottish guy.
x yh r wat muka pelik nad...=/



tadaa..the london's eye behind me. eye on msia x pernah naik lagi...(-.-")

da view from london's eye...nice kan..^_^

gambar kenangan i bersama ayah di luzern, swiss..sejukkk hanya Allah saja la yg tau...

p/s to ayah: next trip ke mana? gua mulu??? ohhhh tidakkk xpelaaaa =/