Wednesday, June 9, 2010

cantik adalah sakit

tak semua plan yang kite rancang akan menjadi. Allah yang menetukannya....

mlm semalam i dah plan baik punya.."esok pg kul 10am nak pegi facial. pukul 12 habis. pastu nak pegi mkn meatball kat ikea. WOhhooo. indahnya kehidupan seorang pengganggur -.-"

tp pagi tadi tgh tido, pukul 730 my sister dah masuk bilik bagitau yang i kne pick up my nenek kat hospital and hantar nenek balik umah and change my facial appointment pukul 2.

i was like, oh my tot. hancur berkecai impian meattttballllll kuuuuu. tp xpela disebabkan nenek i tu mother kepada my father so mmg tnggungjawab i sebagai cucu. bkn ssh pun nak amik dan hantar nenek kan. bukann nyer kne naik bus ke apa. kereta ada start the engine la.

oleh itu, my nenek yang sangat baik hati belanja i makan mee kari. plus bagi i elaun duit tol dan elaun duit pegang-pegang. hehe sayang nenek. kalu macam ni syiok jugak mengganggur kan. tak payah kije pun boleh dapat duit woh!

lepas settle hantar nenek. i pun menuju ke destinasi menyakitkan wajah. huhu. baru ku tahu betapa sakitnye buat facial. bagi sesiapa yg belom pernah buat facial, silalah pecahkan jerawat anda sendiri di rumah. kalu tidak, muka anda akan dikorek-korek, digaru-garu, dipicit-picit oleh tukang facial...wuuuuuuu sakit gilerrr laaa...nak menitik air mata. nasib baik tak terlepas angin buritan.hahaha. tapi apa nak buat. beauty is pain. siapa suruh i tak jaga muka baik-baik.

balik dari facial, i rasa nak singgah je salun mana2 n cuci rambut. mesti sedap dpt urut kepala. kepala i sangat pening after buat facial sbb penat ketap gigi n pejam mata tahan sakit woh!
tp memandangkan i sayangkan duit elaun yang diberi nenek, balik rumah shampoo sendiri la.

pee ass: alongjanganlahbuatchocolatetarukkacang. jerawatsukekacang. adiktaksukejerawat.

nadyra rubbed her eyes at 1841

No comments: