Saturday, October 15, 2011

:)

happy2

Saturday, July 9, 2011

New baby in the house



The name is Ahmad Ibrahim bin Abdul Jalil. comel kan. Actually he's my bro's son. Born on 3rd March 2011. dgn mata yg bolat but a bit sepet, i think he looks more like my brother compared to my sis in law. haha sorry nadiya. nanti ibrahim besar sikit sure tukar jadi mcm muka u plak.. anak lelaki kan selalu ikut muka mak die. ;p


my brother adressed him as 'Ayah' and 'Mak' for his mother. :)


Cant wait to see ibrahim walk so that can geng with asyraf (his cousin)

Saturday, November 6, 2010

selamat pengantin baru ayah


ayah selalu berkata, hidup ini perlu ada perubahan. kehidupan tak boleh sama or flat je...tp yg penting perubahan itu mestilah ke arah kebaikan. cuma pahit manis untuk menerima perubahan tu memang satu dugaan.

bagi i, perubahan banyak berlaku dalam kehidupan i lately...perubahan saiz badan tu biasalah...kadang2 gumuk, kadang2 kurus. hikhik....:)

since, my mom dah xde, there were lots of changes in my family. first terasa sunyi sebab xde lagi suara mama kedenagaran kat rumah. kalu tak dlu mama lah yang riuh rendah kan rumah ni dgn lawak dan gelak ketawa die. ooohh miss dat moment a lot!!

since, i finished my study, a lot of changes happened too. work life is so boring. dah 4 months kije kat bank siti. "citibank" tak tau la nak stay kat citi berapa lama lg. agak2 dah boring saya mau chow!! boleh tak? haha...

berbalik pada pesanan ayah, hidup ni kene ada perubahan. so, ayah memang melakukan perubahan itu, ayah buat keputusan untuk kahwinlagi !! fuh fuh sungguh tak percaya, at the age of 22 i akan dapat mak tiri. dah la dari cawangan yang sama. masuk ni dah ada 3 cawangan la family i bukak kat terengganu...apa nak buat, dah tu pilihan ayah. at first memang x setuju ayah nak kawin lain tapi bila pikir2 balik sape lah nak jaga ayah bile ayah dah tua nnti. meaning bila semua anak2 die dah kawin. hmmmm. so da best way is for him to find sumone that can take care of him....

19 nov ni is his weddiing. hope non of us yang menitiskn air mata lah. i kene kuatkn semangat. there is no reset button in life. life must go on..

selamat pengantin baru ayah, semoga ayah berbahagia dgn aunty julia...no more nasir halimah lah ye. nasir julia je la lepas ni...i percaya, ayah takkan lupakan anak2 die..insyaAllah

by the way, bila ayah dah nak kawin.....time ni lah kite kene poww ayah macam2...hahaha..semalam dah kene poww comforter aussino. ngeh ngeh..

aussino's comforter memang sangat comfy. grab one!!

oh ye!...ayah juga belikan i sabiji mybee..takde lah sakit kaki lepas ni nak tekan clutch. u know kl rite...
so, i picked medallion grey for my mybee. i think the colour really nice compare to other colour. senang nak jaga kot. harap2 begitulah. next week baru dapat kot. oh can't wait. ..thanks ayah. :)




harap atos tak kecik hati.

nota kaki: ingatkan i lah ank bongsu in da family smpai biler2...sekali....tetttt...

Friday, August 13, 2010

laporan trafik time puasa.

wishing y'all happy ramadhan. lakukanlah byk amal jariah di bulan yang mulia ini.


laporan trafik.

trafik sesak pada awal2 pagi. ye seawal jam 7 ok!! semua org x tidur lepas sahur agaknya.
trafik juga sesak pada waktu ptg sebab semua berlumba2 siapa smpai rumah dlu. nak bersantap bersama keluarga agaknya.

laporan LRT

ramai yang baik hati di bulan puasa ini. terus offer tpt duduk kpd yg memerlukan. kan dah kata kne byk wat amal jariah. tp kalu bkn bulan puasa, org buta diri dpn mata pun buat2 tido jee...

di waktu pagi seawal 730, mereka yg telah di offer seat, akan tido beria-ia. novel hanya dibaca baru satu muka surat, dah x nmpk baris. mungkin sbb lepas sahur x tidur. tu yg ngntuk gler. kepala smpai ter'bang' kat bahu org sblh. haih. ngntuk sgt la tu.

kesesakan LRT di masjid jamekseawal jam 530 ptg. ramai berlumba balik menuju ke bazar ramadhan agknya. org buta pun jalan laju woh!


sekian sahaja laporan trafik dari kl. saya nadhirah azizan. ;)


p/s: kesemua laporan di atas berdasarkan pengalaman yang dialami sendiri oleh pembaca berita.

Wednesday, June 9, 2010

cantik adalah sakit

tak semua plan yang kite rancang akan menjadi. Allah yang menetukannya....

mlm semalam i dah plan baik punya.."esok pg kul 10am nak pegi facial. pukul 12 habis. pastu nak pegi mkn meatball kat ikea. WOhhooo. indahnya kehidupan seorang pengganggur -.-"

tp pagi tadi tgh tido, pukul 730 my sister dah masuk bilik bagitau yang i kne pick up my nenek kat hospital and hantar nenek balik umah and change my facial appointment pukul 2.

i was like, oh my tot. hancur berkecai impian meattttballllll kuuuuu. tp xpela disebabkan nenek i tu mother kepada my father so mmg tnggungjawab i sebagai cucu. bkn ssh pun nak amik dan hantar nenek kan. bukann nyer kne naik bus ke apa. kereta ada start the engine la.

oleh itu, my nenek yang sangat baik hati belanja i makan mee kari. plus bagi i elaun duit tol dan elaun duit pegang-pegang. hehe sayang nenek. kalu macam ni syiok jugak mengganggur kan. tak payah kije pun boleh dapat duit woh!

lepas settle hantar nenek. i pun menuju ke destinasi menyakitkan wajah. huhu. baru ku tahu betapa sakitnye buat facial. bagi sesiapa yg belom pernah buat facial, silalah pecahkan jerawat anda sendiri di rumah. kalu tidak, muka anda akan dikorek-korek, digaru-garu, dipicit-picit oleh tukang facial...wuuuuuuu sakit gilerrr laaa...nak menitik air mata. nasib baik tak terlepas angin buritan.hahaha. tapi apa nak buat. beauty is pain. siapa suruh i tak jaga muka baik-baik.

balik dari facial, i rasa nak singgah je salun mana2 n cuci rambut. mesti sedap dpt urut kepala. kepala i sangat pening after buat facial sbb penat ketap gigi n pejam mata tahan sakit woh!
tp memandangkan i sayangkan duit elaun yang diberi nenek, balik rumah shampoo sendiri la.

pee ass: alongjanganlahbuatchocolatetarukkacang. jerawatsukekacang. adiktaksukejerawat.

nadyra rubbed her eyes at 1841

Tuesday, June 8, 2010

makcik itu

ingt x lgu ni.."rain rain go away come again another day..."

boleh tak ubah lagu tu jadi

flu flu go away, never come again another day....

dat is what im suffering right now. haachummm all day. kesat hingus sana sini. hukhuk.

flu mmg membuatkan bdn kite jadi lemah. plus semua makanan yg kite makan jd tasteless. tp selera i ttp ada. lapar kot. hehe

semalam i dah beli ubat clarinase yg terbagus itu di farmasi. semasa beli, ada makcik ni die batuk kuat sgt. batuk kongkong agaknya. i rasa dugaan die lg hebat. sbb bila die batuk. bunyi die mcm kering dan i rasa tekak die rasa sgt perit. btul ke makcik? harap makcik cpt sembuh la. sbb bila makcik batuk mcm tu, org disekeliling semua berubah wajah. amoi farmasi tu pandang slack je...along pun tarik tgn asyraf supaya jgn hampiri mak cik itu...kesian makcik itu...*nada asyraf*

i think its better lg kot kalu diduga dgn flu je...sbb bila hingus meleleh, sendiri lap la dan tidak melibatkan org lain. mungkin org lain geli utk melihat. maka i haruslah bersyukur sbb i x kena batuk kongkong macam makcik itu. semoga makcik itu cepat sembuh....amin..



Sunday, May 16, 2010

cuti belajar

skang ni i kat UTM sbb ad amik sijil utk course Microsoft Project for about 10 days..
tujuan belajar utk timba ilmu lebih.
penginapan di kolej KTDi yg dimana semua properties die tinggi. nasib i tinggi. haha. ckp nk up.

maka i bercuti lah daripada attend class kat gym. oh!!!! apa akan jd pada ku selepas pulang dr UTM?

kite saksikan perbubahan yg pasti ketara.

*ske sgt buat version coming soon.ada aku kesah?

pee ass: ummi, kim slm kat treadmill. -.-