Thursday, November 12, 2009

i wish to turn back time

i rindu mama

rindu sangat.sangat rindu weh

here are some pictures during vacation ngn mama dolu2.

i wish to turn back time.

nak pegi vacay ngn mama lageyyy

ok.saya sedey sekarang. T__T




bali (2006). cute nyer mama.

bandung (2008) airport

macau (2008). i yg suke menyebok time parents nak dating.

macau. sgt best time nih.

macau again. with mama yg dirindui selalu.

al-fatihah

semoga rohnya dicucuri rahmat. amin.

Tuesday, November 10, 2009

sate, posing, maluuuuuu


kelmarin ili miley belanja member2 die sate sempena bday die!!. i pun termasuk dlm kategori member2 die...sgt la bertuah kerana perut yg kosong dijemput utk mkn sate..hehe.




the birtday gurl..ili miley!!

kechik dtg lmbt skit sbb die ad hal.(erkk sure ke hal kechik neh..?? ;)). kami makan sate laju2 smpai kuah tertumpah2 kat seluar i..haha...giler gelojoh!!


nilah hidangan sate yg hmmm....panas! teeheee

pas mkn2 kami pun posing2 dari tasik utm tu smpailah ke gate...ye mmg sampaiiiiii kat gate bru stop amik gbr. hehe..

pak guard yg jaga gate tu pun mcm konpius.

hapekenalabudak2nimlm2amikgambarkatgate.

dgn muke tembok kami pun posing dpn gate tuh..haha...mmg malu gler r. siap kene honn lagi ngn keta yg nk msuk utm..siot siot..


friends forever k girls..muaahhh2..>.<

macam mana x kene honn kalu dah begini posingnyer.. yikes!

by the way, kami xpedulik semua tu jnji kami dpt gbr ngn gate utm. weeee =D

pee ass: happy birthday to my darling ili. terima kaseh byk2 yer..=D

ili is already taken ea. not by me. but by m_ _ n..woot2

ok knapa perlu mention. tettt

buhbye.
nadyra rubbed her eyes at 1600

Saturday, November 7, 2009

i miss you nisi dominus frustra









suddenly i teringt zmn primary school. yeahh time tu everyone kicik2 lagi. sume cumel2 belaka.
my school mmg agak jauh dr rumah r..kalu sesi petang mmg slalu blk lewat mlm..see2 kecik2 blk mlm x pe. dh besar nk blik mlm kene marah (-.-").

da name of da school was S.K (P) Bukit Bintang (1). ye! tu lah nama sekolah saya yang kini telah menjadi tempat org awam menghabiskan duit bershopping which is PAVILION. mmg sengalll...

masih ingt lagi masa standard 1 my class teacher nama die Pn. Nazariah. ye! masih ingt lagi tau.to my surprise, i saw her at Hospital Sungai Buloh during practical last time. mmg i pasti sgt yg tu adalaah dier. mmg muke x berubah. tp i maluu nak tegur sbb tkut die dh lupe kat i. maklumlaa dulu standard 1 mana la popular sgt. haha..

masa standard 1 dlu i mmg takot dgn surroundings. sbb x caye i dah masuk ke sekolah yg student die sgt la ramai compare to tadika.haha. pernah sekali tu i ngis sbb tak jumpa which one bdk2 kelas i time nk beratur masa assembly...haha bongok!...

masa standard 2 plak, i sgt rapat ngn sorang budak nih nama die nabilah fatin. tp skang mmg dh lost contact terus. last time jumpa pun masa kat matrix pahang (kakom) huhu. ke mana la ko pegi skang nabilah oi. rindu giler kat kamo. ingt lagi msa stndard 2, kitorg nk men lumba lari dr kantin smpai kelas. (kantin opposite kelas) pastu i bgtau die

nad: " awak, x yh la men lumba lari. banyak burung merpati kat tarmac ni. nnti jatuh"

nabilah: "alaa xpe..lari je. cepat jom. 1..2...3..

nad: huu baiklahh

lari punye lari..sekali nabilah tergolek jatuh bedebub sbb tak dapat nak elak burung yg ada kat tarmac tu. hahaha...kan aku dah kata..(mmg x yh gi london, burung merpati mmg penuh kat tarmac sekolah time tu. siap bley bg mkn lagi ;)). pastu tgn die pun luka berdarah. n nabilah mmg seorg yg tough. die x ngis langsung k. mmg hebat mu. ok i sgt rindu die skang. dh crik kt facebook tp xdpt dikesan..huu


standard 2: i kat sblh kiri cikgu (penolong ketua kelas la (-.-')). nabilah fatin (baris 3, 3 dari kanan)..ok sorry gbr kecik sbb xde gbr ori. copy dr fb je.

and and masa standard 3 pula, i dan nabilah pernah share mkn mee goreng 3 pinggan ok! plus 1 pinggan kuey teow. haha..mmg sgt sweet kami share mknn tu. ingt lg 1 pinggan berharga hanya 50 sen!!!..kami gune chopstick time tu weyy. bru 9 years old ank melayu ni dh pandai gune chopstick tau. salute!.

one thing about nabilah ni kan die tak pandai kire duit tau. tp dlm kelas mmg top r dlm math + subjek lain. hehe..die pernah mintak i tlg kirakan berapa amount nk byr kat makcik kantin tu..hihi..

apa lg kenangan2 i time primary ea..hmmm oh ea. i dlu mmg ligat dlm konsert akhir tahun. haha. every year msuk dancing2 neh...xde amik hadiah pun..huhu..tp mmg best la sbb my school ske wat konsert dlu. such as snow white, beauty and the beast n byk lagi. sepjng 6 thun kt skolah cume stndrd 3 je i x msuk sbb x dtg masa pemilihan artis persembahan. haha..

standard 3. i sebelah kanan cikgu tu. prefect upenye. alahai ;)
yang kiri cikgu tu, tu lah nisha.



masa standard 4, nabilah dah x sama kelas ngn i...die dah pindah masuk 4 biru. sedey...tp i mula rpat ngn member baru iaitu christine n farahana n bla bla tak ingt..ngn dorg ni masih bley dicontact smpai skang. thanks to facebook! ktorang mmg sgr rapat dlm kelas n asik bergelak ketawa. haha..


standard 4. i kat bris ke-3 dua dr kanan. eh prefect lg?? hmm boringg..
christine is the one yg kt sblh knan cgu. but farahana xde. xdtg kot.

i dlu suke sekolah pagi sbb slalu datang awal..nnti bley main lubang tikus or galah panjang ngn kakak darjah 6.. dlu i sebut kaler pjg...xtau sbb ap. lubang tikus mmg i slalu tewas sbb kaki pendek. tp ada sorg my friend ni nama die nisha. die mmg hebat walaupun kaki pendek. haha! sorry nisha...

time skolah rendah dlu i pegi n balik naik bus sekolah. so, i mmg ada geng bus sekolah. haha. atiqah, syaza, awa, fatin nabilah. haha kami mmg rpt. tunggu bus sama2. mmg penat naik bus ni sbb bile dh naik bus slalu seat dh penuh. bdk2 cbn n st john dh conquer. haih~ dlu slalu tunggu bus kat dpn sekolah yg dipanggil karyaneka. dlu i sgt terharu bile tgk kakak sekolah menengah sbb bju dorg x pernah kotor. mesti bersih n kemas je. rupenyer bile dh bsr mcm skang, bru la tau betapa selekehnyer aku dlu. comot2 sbb asik men je....haha

tu la sikit sebyk pasal life i kat bukit bintang dlu. mmg best. even though kt tgh2 bdr, slalu hirup asap ekzos kereta tp tu sume mmg best sbb dkt ngn mcd! ye da 1st mcd in kl is da one yg kt bukit bintang. hmmm tp sekarang sume dh berubah wajah. bintang walk dh menempa nama kat situ. setiap kali i lalu depan pavilion, i mesti sedey terkenangkan sekolah i yg kerap kali banjir tu. oh ye, mmg skolah tu senang bnjir. pernah dlu smpai kene bukak kasut utk redah gi kantin. T_T

tahun 2001, sekolah tu dah x bley diguna pakai lagi. sume student diarah berpindah ke tmn shamelin perkasa, cheras. ha duduk la kami belajar di kawasan yg penuh ngn apartment tinggi2 tuh. mmg x best langsung. dah la nama sekolah pun die tukar jadi smk seri bintang utara plus BOYS pun ada. mmg benciiiii sgt2. it was so weird when da 1st time i saw da boys wore da school badge. sgt2 weird ok!

everything was changed. no more nisi dominus frustra. kecemerlangan tekad kami is the current motto for our school. huu...kalu-ku-tahu-sume-identiti-ni-akan-berubah-aku-rela-masuk-sekolah-convent bukit nanas (cbn)-yang-masih-mengekalkan-identitinyer.

but now, lg 1 bulan lebey nak masuk 2010. time is running so fast! tup tup je i pun dh nk hbis degree di mana boys mmg wajib ada. haha. kalu x xde live la aku kt utm.^_^



2nd year degree: baris 3, 2 dari kiri. =)


me wf erma. teman baik di utm >.<


member terbaek!!

bukit bintang will always be in my heart forever. :'(


nadyra rubbed her eyes at 2244

Friday, November 6, 2009

when final exam is over

yay! i'm done with my final exam. woohoo!!..but for overall i think all the papers r quite tough la for dis sem..huu sick r cmni sick!!

ok enuf2. i dun want to think bout it anymoreee..


so, what's next?

party la apa lagi...friday nite maa...

haih~ member i ad yg x hbis paper lg..nak ajak mcm mana..hmm..

btw, i have to finish up doing my sample for final year project. i have to do another 9 glass samples ok. 9!!! dh la 1 sample take about da whole day nak siapkan...bila mau balik dah..
along kat umh dh bising2 suro blik nih...sabor ye sabor. adik byk keje disini...

b4 hbis exam mcm2 pale otak nak pikir wat ape after exam. nk tido da whole day r, nak wat movie marathon r (takde movie pun) haha...tp bler dh hbis exam mcm blurr tak tau nak wat pe. any idea?..ok bye!

pee ass: 9 glass samples = 9 days kene ganti puasa (-.-")

nadyra rubbed her eyes at 2040

Thursday, October 29, 2009

harapkan ayah kejut,

ok i got to tell you this, last nite b4 i slept, i called my ayah asked him to wake me up at 630 am coz i got computer interfacing test at 900 am tomoorow nyer. (perlukan org kejut sbb duk bilik sorg..tkut tak bgun)

but at the end he didnt cll me pon..wuuuu sgt sedey...nsib baik ad sumone yg reliable utk kejut i. and he did called me at 600 am!!! ok dat was super early..hehe..

until 1230 pm just now, i still waited for my dad's call..

tunggu punye tunggu..hmm xde pon..last2 i yg cll ayah..

tutt tutt tutt

nad: hello, ayh dh bgun??

ayah: hello nad. eh mestilah dah, tgh lunch ni ngn along. mkn udangg sedapppp!!

nad: wuuuu ingt tak bgun lg td. kenapa tak kejut nad td..kan nad pesan smlm..aiyoo

ayah: alamak!! ayah lupe laa..so, bgun tak tadi??? cmner exam??

nad: feels like anwser cmneh..nad tak bgun la ayh x kejut..hihi..

haah bgun laa. nasib baik tersedar..

ayah: nad set la jam. xde jam ke??? nnti ayh belikan jam loceng yg kuat tuuu

nad: hmm ada dh jam nyer tp nak ayah yg kejutt laaa..='(

ayah: alaaa suro la bf kejut. mesti die kejut punyer..ayah lupe laaa..

nad: erkkk..ok..sungguh memahami (-.-")

oh my god. my dad mmg sporting betul skang. =D

hahahahah

pee ass: mmg ayah dh mule pandai call i "nad" skang. ok dats cool dad..=)

nadyra rubbed her eyes at 1443

Sunday, October 25, 2009

new shoes new shoes

ok di sini saya nak promote kasut bru yg saya beli di utm. lagi specific kat s..u.b...
haha pelik je kann..org slalu beli kat shopping complex..beli pun time tu lg 10 minit nk msuk kelas quantum. erma n kechik pon beli..hihi...well nama pun student..bz sgt ngn exam, terpaksa shoppping kt dlm utm je..(-.-")

jenama: pallas

size: 7 sure ke??

harga: harga market



actually kasut ni handmade design...byk lg choice senanyer. tp i terminat yg ni pulakk ^_^



tadaaa...kan dah kate size 7..i terharu ni sbb slalu saiz 8/9..hikhik =)


eh2 right side tergedik plakk..haih~


yang ni mmg xley blahh..siap ada nama k.. nama manja bru i..iera!! (i asked for nad. hasilnyer iera..grrrr)



ok ni kakak dier..byee

nadyra rubbed her eyes at 1340

Thursday, October 1, 2009

raya raya raya

selamat hari raya!!! dari pak nasir sekeluarga...hehe.
location: rumah nenek lembah keramat.
hey si gadis yang ayu!. plus si budak ketot...ngenge..
budak yang susah nak senyum mmg kne paksa begini..haha.cian asyraf..
with my sista (umi) tke a gud care of my watch k. dat is ur bday present from me.=)

raya thun ni mmg best!! sbb it happen during my 21st bday...weeee...mmg coincedence gler!
selain dpt duit raya yg merupakan rutin raya..i juga dpt duit extra bday..haha...wat muke cute skit then aunty2 yg gorgeous pun bg extra sampul...hahaha..thanx a lot..

1st day n 2nd day mmg i n family gi mkn umh org jer...sedap betol mkn umh org....especially umh aunt jamal yg menghidangkan dging rusa..wallauuwehhh lazat smpai menjilat ibu jari kaki ;)

kepada sesiapa yg mengatakan ayh saya beraya seorg..memang tipuuuuuuuu..ikutkan hati yg jht ni mmg aku nk cili mulut ko..raya pertama tuh mmg kami satu family celebrate together k..umi ada..along n family pluss jay n family..isnt dat cool!!! and and we did visit my late mother grave..n tears came down..mmg tak thn sedey tak dpt beraya ngn mama T_T

pee ass: hmm biler la umh saya nk menghidangkan lauk ea...tnggu la open house nnti..ngeh ngeh..

nadyra rubbed her eyes at 1130

Tuesday, September 29, 2009

xde mood

lately xde mood nak berblog la..haih..byk bnda dlm pikiran senanyer...so many things to do for psm n final exam...arghhhh benci2..

Tuesday, September 15, 2009

budak hingus

saya jadik budak hingusan hari ni. pagi2 dah sok sek sok sek dalam kelas bi. mmg menggerunkan utk org2 sebelah. sorry guys. ini sume akibat minum air anggur susu kelmarin. dah tau manis minum gak! banyak plak tuh. sumpah x nk minum lg air tuh T_T

blk dr kelas medical imaging mmg straight away pegi pst kesihatan nak dapatkn ubt (chewah mcm la bley mkn terus. puasa kot. haha). tp siyes i dah x lrt nk gi kelas prof termizi kul 2 tu. dah la sejukkkk dlm kelas + ngantukkkk..hoho..niat di hati rasa nak ckp dpn prof dgn muke seposen

"saya terpaksa ponteng kelas prof. sbb nanti konpirm saya tido n tekanan ngn hingusan ni.."

kalau la betul2 i ckp mcm tu kat die. knpirm kene sembur. haha

so, dgn muke seposen pergi la pst kesihatan sorg2. nasib baik ditemankan atos. (-.-")
on the way nak masuk tu..jeng jeng jeng prof termizi ada kat sebelah!!!. tgh nak reverse keta BMW die..ohmygod ohmygod mcm mana nak nyorok muke nih. ha tuh la. td niat nak ckp dpn muke dia kan. ha amik kau! i tau die kenal i sbb i sorg je budak melayu free hair kat kelas (perasan sorg2) haha..so i terpaksa wat bodo n tambah lagi seposen kat muka. jadi due posen. so dat die tau i sakit n dimaafkan bile x jumpa i kat kelas nnti. hahahahaha..bongok nyer saya time tuh.

selepas selesai urusan di pk dgn dibekalkan 6 jenis ubt untuk juadah berbuka, i tgk jam pukul 145pm. hmmm macam smpat je kalu i gi kelas skang. tp hati meronta2 cakap

"tamau tamau. saya nak tidoooo!!!!"

tp bile pikir2 blk. knapa prof pegi pk jugak ek?? beliau sakit ke?? huuu..(prof-yg-sakit-pun-bley-lagi-pergi-mengajar) timbul keinsafan di situ. tp jam dh pukul 2. terpaksa tidur n terjaga pukul 4!!!...mimpi macham2 ;)

nadyra rubbed her eyes at 1730

Sunday, September 13, 2009

semut mut mut

i am wondering why there are so many ants comin out from my laptop???

isk!

nadyra was shooing the ants at 1250

Thursday, September 10, 2009

seloka hari raya



dang dang doom bunyi mercun (ok, i x ske mercun)

yay! test dah habis. dalam pikiran sekarang asik pikir nak raya raya raya je. xsbr nk tnggu 16.09.09. i ponteng kelas utk rabu khamis dan jumaat. harap maklum ;) hari2 pasang lagu raya kat bilik. dlam kereta pun terpaksa bukak sinar sbb nak dgr lgu raya. kalu nak tnggu hitz fm kuar kan lgu raya..mmg berjanggut. bulan puasa ni dah la letih je kalu nak drive tapi bile dpt dgr lgu raya. mmg energy increase! + seronok! =D

hmm by the way, balik nnti nak wat pe? nak buat kuih raya ke? my sis (ummi) ada cakap nak buat kuih milo bersalut choc?? bentuk bear2?? uhuu jadi ke x tau laaa...;) sbb dah lama x menggentel kuih ni..

ha..pastu2. mmg tugas saya si anak bongsu memasukkan dut raya ayah dalam sampul. mmg xde org len yg nak tlg. macham last year my bro (jalil) pun suro i yg masukkan duit2 raya dier dalam smpul. actually i terharu sebab abang i dah boleh bagi duit raya kat org. weeee...dh keje kan..and dis year 1st time my bro raya di samping isteri. wah! best nyer...bertambah2 duit raya i. haha noo la..i mmg tumpang happy to my bro..(bile plak giliran i nk raya di samping suami ek) tetttt~

dis year juga i happy sbb dapat raya ngn my sis. (umi) almost 4 years kot die x blik raya. asik raya kat kedutaan je. tapi yang sadisnyer ingt dpt raya wf the whole family thun ni tp mama plak dah xde..T_T xpe lah..ini sume dugaan yang i harus redha.

so, xde la i nak merendang thun ni. rasanye my sis (along) x pndai buat rendang kot..(-.-")
kene la mintak belas ikhsan dari nenek terchinta untuk mencedok sikit rendang mlm raya tu..nak buat juadah pada 1st day raya..hihi..

nad: zaryn(rumah kat johor je)..ko balik rumah mlm raya sajalah. rumah ko dekat je kot.

zaryn: iskh! mana bley. sape yang nak anyam ketupat kat rumah?

nad: wow! ko pandai anyam ketupat ke?????????

zaryn: mestilaaa..

nad: terdiam n terpaku bile pikir ada anak dara baya i yang pandai anyam ketupat. slalu i mkn ketupat segera dalam plastik je..huuuu..rugi nikmat hidup 1% =(

pee ass: selamat beribadah semua..malam 10 terakhir ni byk keberkatannya =)


mana lagi hebat?? ;(
nadyra rubbed her eyes at 1340

Wednesday, September 9, 2009

will you?

i feel so bad rite now.

i tot we are done.

plesase stop posting dat"asking for sympathise" punye ayat.

will you?

nadyra rubbed her eyes at 0605

Tuesday, September 8, 2009

headache and a bit of stomachache.



now i'm getting more headache after answered medical imaging test today. it's so painful when u cannot remember the meaning of digital image. oh actually i forgot to read dat part. uhuk! it was a 1st question and i just can't answer it..*%&^%&%$

medical imaging test is the last test b4 raya!...so rite now i'm feeling a bit freeeee..=D i juz dun want to think bout more test test n assingment n psm urgghhh!!!. it makes me headache and stomachache. oh yeahh yesterday i diserang sakit-perut-yang-kejap-ada-kejap-takde...huhuhu
never felt like this b4...=( but rite now it's getting better after a bit of..................... =p

right now the clock already show 1.15 am and i cannot sleep lah. coz ptg tido mcm hippo! haha..damn. i makin kuat tido skang..juz gimme da pillow and i will sleep all day long...like ppl said org yg ngntok disorongkan bantal pula..eh2 btul ke peribahasa ni?? anyone plz correct me if i'm wrong...heeee

one thing that makes me bertambah2 headache is i-hate-woman2-yang-kat-blok seberang. why must they shout all the time even time maghrib?? i dunno how many of them but they seemlike a group of gurls yang suka gelak terbahak2. it's so sickening k. urghhhh..nak tido pun ssh! errkkk tido agi..kan dah cakap i ni mmg ske tido ;)
even my neighbour (kak ana) also complain bout dis matter. if u guys are happy. fine. but plz dun laugh aka shout.. horror k..huhu

pee ass: gurls next building please control your volume or i will come n join you. eh silap. slap you all of you one by one!!..grrrrr..


nadyra rubbed her eyes at 0124

Sunday, September 6, 2009

oh dewi, dengarkanlah



dewi aku mohon beri kesempatan
tuk bisa menebus dosaku kepadamu
maafkanlah aku yg menyakitimu
aku tidak pernah menyangka bisa begini

oh dewi, dengarkanlah


dewi, kaulah hidupku
aku cinta padamu sampai mati
dewi, belahlah dadaku
agar kau tahu, agar kau mengerti

semua terjadi begitu saja
tak ada yg serius antara dia dan aku
tidak ada cinta dan tidak ada hati
hanya karena aku lelaki dan dia wanita

oh dewi, dengarkanlah


ok2..apa kes letak lirik lagu dewi kat sini...hmmm

actually my late mom really love dis song..dewi!!! kau la hidup ku!!! she will sing it out loud bila lagu ni didendangkan ;)

mommy....adik misshh u la. isk! T_T

yg hidup teruskan hidup..kene nikmati keindahan dunia sebaik2nya..=)





boleh plak buat iklan shampoo kat balai cerap??? isk isk isk

nadyra rubbed her eyes at 2040

Friday, September 4, 2009

makin hari makin susah

nape quantum mechanic yang aku belajar and attend class xpernah miss (erkkk ye ke???) makin hari makin susah ni..huuuu

dlm kelas duk salinnnnn je note kt ohp tu..dah macam masuk kelas "mari menyalin nota!"tapi satu hapak pun x phm k. rungsing hatiku bila pikir subject nih..*&%&$^

kepada en azwin: boss x sempat turunkan ilmu serap otak lecturer kat saya la..;)

final lagi 2 bulan...tindakan bijak adalah dgn berbincang ngn ayah masalah ni..pastu lepas dah ada semangat =D perbicaraan eh salah perbincangan akan dibawa ke member lain dan dan dan jumpa lecturer itu!!!..hoho..yo yo je aku nih...tgk la cmner nnti k..

SAYA DULU KAWAN BAIK NGN MR. SCHRODINGER tapi SEKARANG DAH X KAWAN LAGI (-.-")

merajuk sekejap ngn quantum mechanics..i have to..


nadyra rubbed her eyes at 1742

Thursday, September 3, 2009

susah sgt ke nak jadi gadis melayu??

kalu ckp pasal gadis melayu mesti akan teringt pada awek cun pakai baju kurung pegang payung mata pandang bawah.. eheh..ada lagi ke org mcm tuh skang...for your info,i mmg suke sgt kalu dpt berlakon jd watak gadis melayu mcm tuh. ahaks!! bajet control ayu..ye lah sbb dalam dunia nyata nih...mmg x kan dibuat nya oleh i mau pun sesiapa. susah kot nak jln control ayu mcm tuh...silap2 kang jadi awek jepun pakai kimono yg lg super duper ayu mcm cerita geisha. ehehe...laki lalu sebelah terus tergolek dr basikal.=D

actually mmg wujud ke org mcm tu?? meaning org dlu2 gurls die mmg mcm tuh ke???ohhhh plzzz..
sgt ayu kot..org2 tua kata anak dara duk borak2 dpn tngga umah pun x elok..katenyer x manis la apa la..agaknya kalu org tua dtg zmn skang tgk anak dara duk dpn pintu mcm mana..alamatnyer ngis berlagu2...

time makan pun mmg kene beradap sungguh!! nasi yg disuap ke mulut mesti kene ayuu..xley sampai ke tpak tgn lauk2 tuh..huhu..i mmg x reti la nk mkn cmtuh...x kisah la dpn laki ke hape kan..still x reti gak..wuuu...pa nak jadi ngn gurl zmn skrg mcm i nih...kalu angkat tepon pon x pernah nak assalamualaikum..(-.-")

so..apa kate kawan2..mulai skang kite jga tingkah laku kita seperti mana gadis melayu zmn dlu2..haha..anjakan paradigma..
walaupun zmn dh berubah, adap dan sopan kite kekalkan..bru la manis dipandang org...chewahh..1st of all kene jawab tepon cmni..'hello assalamualaikum..siapa di sana"...teetttttttt =p



contoh2 gadis melayu yang patut dijadikan contoh ;)

eh2 gadis biru kiri sekali tu...mcm gadis dusun je..hehe..


nadyra rubbed her eyes at 1718

Wednesday, September 2, 2009

the three poweful words..=)

English - I love you
Afrikaans - Ek het jou lief
Albanian - Te dua
Arabic - Ana behibak (to male)
Arabic - Ana behibek (to female)
Armenian - Yes kez sirumem
Bambara - M'bi fe
Bengali - Ami tomake bhalobashi (pronounced: Amee toe-ma-kee bhalo-bashee)
Belarusian - Ya tabe kahayu
Bisaya - Nahigugma ako kanimo
Bulgarian - Obicham te
Cambodian - Soro lahn nhee ah
Catalan - T'estimo
Cherokee - Tsi ge yu i
Cheyenne - Ne mohotatse
Chichewa - Ndimakukonda
Chinese
Cantonese - Ngo oiy ney a
Mandarin - Wo ai ni
Comanche - U kamakutu nu
(pronounced oo----ka-ma-koo-too-----nu) -- Thx Tony
Corsican - Ti tengu caru (to male)
Cree - Kisakihitin
Creol - Mi aime jou
Croatian - Volim te
Czech - Miluji te
Danish - Jeg Elsker Dig
Dutch - Ik hou van jou
Elvish - Amin mela lle (from The Lord of The Rings, by J.R.R. Tolkien)
Esperanto - Mi amas vin
Estonian - Ma armastan sind
Ethiopian - Afgreki'
Faroese - Eg elski teg
Farsi - Doset daram
Filipino - Mahal kita
Finnish - Mina rakastan sinua
French - Je t'aime, Je t'adore
Frisian - Ik hald fan dy
Gaelic - Ta gra agam ort
Georgian - Mikvarhar
German - Ich liebe dich
Greek - S'agapo
Gujarati - Hoo thunay prem karoo choo
Hiligaynon - Palangga ko ikaw
Hawaiian - Aloha Au Ia`oe
Hebrew
To female - "ani ohev otach"
(said by male) "ohevet Otach" (said by female)
To male - "ani ohev otcha"
(said by male) "Ohevet ot'cha" (said by female)
Hiligaynon - Guina higugma ko ikaw
Hindi - Hum Tumhe Pyar Karte hae
Hmong - Kuv hlub koj
Hopi - Nu' umi unangwa'ta
Hungarian - Szeretlek
Icelandic - Eg elska tig
Ilonggo - Palangga ko ikaw
Indonesian - Saya cinta padamu
Inuit - Negligevapse
Irish - Taim i' ngra leat
Italian - Ti amo
Japanese - Aishiteru or Anata ga daisuki desu
Kannada - Naanu ninna preetisuttene
Kapampangan - Kaluguran daka
Kiswahili - Nakupenda
Konkani - Tu magel moga cho
Korean - Sarang Heyo or Nanun tangshinul sarang hamnida
Latin - Te amo
Latvian - Es tevi miilu
Lebanese - Bahibak
Lithuanian - Tave myliu
Luxembourgeois - Ech hun dech gaer
Macedonian - Te Sakam
Malay - Saya cintakan mu / Aku cinta padamu
Malayalam - Njan Ninne Premikunnu
Maltese - Inhobbok
Marathi - Me tula prem karto
Mohawk - Kanbhik
Moroccan - Ana moajaba bik
Nahuatl - Ni mits neki
Navaho - Ayor anosh'ni
Ndebele - Niyakutanda
Norwegian
Bokmaal - Jeg elsker deg
Nyonrsk - Eg elskar deg
Pandacan - Syota na kita!!
Pangasinan - Inaru Taka
Papiamento - Mi ta stimabo
Persian - Doo-set daaram
Pig Latin - Iay ovlay ouyay
Polish - Kocham Ciebie
Portuguese - Eu te amo
Romanian - Te iubesc
Russian - Ya tebya liubliu
Scot Gaelic - Tha gra\dh agam ort
Serbian - Volim te
Setswana - Ke a go rata
Sign Language - ,\,,/ (represents position of fingers when signing 'I Love You')
Sindhi - Maa tokhe pyar kendo ahyan
Sioux - Techihhila
Slovak - Lu`bim ta
Slovenian - Ljubim te
Spanish - Te quiero / Te amo
Swahili - Ninapenda wewe
Swedish - Jag alskar dig
Swiss-German - Ich lieb Di
Surinam - Mi lobi joe
Tagalog - Mahal kita
Taiwanese - Wa ga ei li
Tahitian - Ua Here Vau Ia Oe
Tamil - Nan unnai kathalikaraen
Telugu - Nenu ninnu premistunnanu
Thai
To female - Phom rak khun
To male - Chan rak khun
Informal - Rak te
Tunisian - Ha eh bak
Turkish - Seni Seviyorum
Ukrainian - Ya tebe kahayu
Urdu - mai aap say pyaar karta hoo
Vietnamese
To female - Anh ye^u em
To male - Em ye^u anh
Welsh - 'Rwy'n dy garu di
Yiddish - Ikh hob dikh
Yoruba - Mo ni fe
Zazi - Ezhele hezdege
Zuni - Tom ho' ichema

saje nak share with u guys =p

nadyra rubbed here eyes at 1704

Tuesday, September 1, 2009

ayah oh ayah

tengahari tadi masa tnggu nak start kelas radiation protection ayah suddenly call i..
tutt tutt..hello??

ayah: hye dik..wat pe tuh?
me: hye ayah..x de wat ape..tgh tunggu lecturer masuk..nape yah??
ayah: hmm xde pape lah. saje nak call..xpe la..ok..
me: erkk..ok2..byee

hmmm since when ayah i pandai call2 but nothing to say ni?? pelik2..sgt pelik.. rasa macam x sedap hati lalu amik hp td n msg ayah.." kenapa ayah call adik td? mcm ada pape je?"
of coz la kite sebagai anak kene concern benda2 mcm nih. lg2 to my ayah yg sekarang single.
( jgn ada yang nak masuk line plak..aku belum sedia terima mama baru..huuu)

so ayah pun reply .."tak ada apa..bile duk sorg, teringat adik.."
huuuuu ayah rindu adik rupenyer!!!
..mmg tak pernah seumur hidup i, my dad wat mcm nih (-.-") ..kalu slalu cll pon mesti ada sumthing nak ckp..kalu setakat nk dgr suara...hmmmm~
i feel so pity to my dad...mungkin sbb i dh blik johor and so he really miss me sbb x dpt lagi dgr suara i yg merdu kat umh tu.ngenge..huhu sorry ayah sbb terpaksa balik..hidup mesti diteruskan...ikutkan hati mmg nk tmn ayh sepjg masa di rumah T_T

wutever it is....i will take care of you like how you take care of me when i was small...juz wanna say i luv u so much ayah...>.<

nadyra rubbed her eyes at 1730

Friday, August 28, 2009

trip yg 1st time bersama firefly...

yeahh finally i dh smpai kat umh...hmm best gk menyambut buka puasa dlm flight. (sebenarnya x puasa pon) haha...bru pukul 7.05 stewardess yg cun melecun tu dh serve kurma, muffin n manggo juice. hadeh~ mmg saja bg dugaan lebey time2 pose..(-.-')

tetibe ada plak pengumuman..." kpd muslimin dan muslimat waktu berbuka puasa adalah pada pukul 7.19..diharap bersabar dan kepada yg x sbr bley ngap saja"..hehe yg ngap tu...ayt tambah perisa..7.19??hmm xtau la die ikut time negeri mana..johor ke, melaka ke, seremban ke,..hantam sajalah labu..i pun x tau time tu dkt mana..hihi..

i yg x puasa ni pon terpaksa berlakon kunun2 puasa...gila ke hapa nk mkn terus..terkezut uncle sebelah seat nnti..(dh la die tgk movie ap ntah from i-phone die..kejelesan keamatan...ciss!)...tp uncle ni baik die tnggu je bila i nak mkn..sbb die respect i as a muslim...weee.syabas uncle. tp xsmpat aku nak berdakwah..

tnggu punya tunggu..my watch menunjukkan 7.15..i pun renungkan saja mknn di depan mata..(cheh ko bajet mcm nasi dagang r dpn mata)..for your info my watch mmg i cptkan 5 minit..senang bersedia lebih awal....tiba2 kan.i trdgr ad org bkak plastik muffin tu..rupe2nyer ada pakcik(of coz r islam kn) kat blkg i tuh dh wat muke smgt smbil mkn..woohooo..biar benarrrr pakcik ni..rasanya langit kat luar mcm cerah2 lg.azan pun mcm mustahil kalu dpt dgr..and and skang bru pukul bpe..rilek r pakcik..

so aku tnpa segan silu i bertanya...(smbil bukak mask supaya senang didengar).."PAKCIK2..DAH MASUK WAKTU EK???"..."dh la kot..jam saya dh 7.20"...gulp!! i tgk muslimat len x mkn pon agi..haha.hantam sajalh pakcik..slalunya mkn b4 buka ni adalah mknn dr syurga...mungkin pakcik neh jam die cepat n dh lpr sgt kot...heee..

i yg x puasa ni pon teruskan mkn dgn sgt yakin nyer..hehe...1st time firefly hidangkan kurma. slalu muffin n juice je...=)

so..smpai2 di skypark terminal a.k.a subang...i dijemput dgn alunan mozik live band.. wow!! hebat betul airport subang skang compare to 1 year ago..(-.-")

finally, when i reached home...i dihidangkan pula dgn ikan pari msk asam pedas...wahhh indah sungguh dunia ini....syukur2..

mlm tu borak2 ngn ayh n ayh sgt suke when he heard i kat utm aktif bersilat.haiyakkkk..die mmg sokong! weee..love u daddy...>.<

till here...to all my friends kat umh tu..jgn lupa tlg mak2 kamo masak ea ;)

nadyra rubbed her eyes at 0714..


Thursday, August 27, 2009

gonna miss u...utm

i'm going back today!!!..can't wait to meet my family especially baby asyraf..miss u soo much dear..>.<

a lot of things to do after i reach home..lots n lots...*wonders*

hope makanan berbuka masih dihidangkan di atas meja sbb kul 8pm bru smpai umah...wuwuwu..

harap semua org happy ngn kepulangan adik yg terchinta setelah dua minggu tak balik rumah...weeee..=p

test dosimetri n pengimejan pun akn muncul khamis depan. hoho..need to study byk tu...

that's all from now...kul 5 kang nak blik dh..bye2 utm...see u on monday! =)

nadyra rubbed her eyes at 1518

Saturday, August 22, 2009

ini hari aku yg punya



nama address blog ni daily note -nadyra..tp x mcm daily pun kan...shud i change it???
hehe..nemind2..just stick wf one..=)

so let me tell you wut i did today..

0500: uuhhhh mata terbeliak tgk jam sbb bajet nak bgun pukul 430 utk sahur. luckily terjaga...haih nad2 pasni set alarm ea..skang jugak!

0600: semayang subuh n read holy quran.

0615: hehe..teka la saya wat ape..saya tak tido punn..jeng jeng jeng...saya online je..weeeeeeeeeee

0830: masih online...rekod baru dalam sejarah..

0900: online lagii..mesti tertanya2..hmmm...saya carik journal..=p

0910: gi mandi, basuh baju 7 helai k. ponat den...kemas2 bilik yg lme x bersapu. habuk 5 inci kot!!! eeuuww

1130: settle sume n kembali duduk online agi...

1200: pergi fakulti komp kat n28 tu sbb nk donlod journal. sbb kene pakai wifiutm. sbb utm dh byr...kt bilik wifiutm mcm ^%&^%(^

1540: i pack2 brg n off to taman u..haa terrerr tak saya...bazar blom bukak lg dh semgt nk gi..eh2 tak lah..senanye i gi beli mineral water...bkn sbb nak buka ekkk tp sbb air paip kolej terlalu tinggi kandungan klorin. so bile dah masak pun..rasa kelat which i hate it soooooooo much.

1630: went to bazar ramdhan at pulai..hmm the stalls were not that many as wut i expected.hmm is ok...jln2 crik roti jala...ok sadly..x jual...=( terpaksa beli popiah basah n custard puff...hohoho

1730: smpai di kolej dan singgah di blok supir. x smpai nak kasik die angkt kotak jauh2..huhu..but then bile cll he said he was in giant. soping2 kot.chet!!! tipah tertipu....dgn hati kechiwa i pun balik n pulang ke bilik....whoooo katil udah missed cll. terpaksa tidur laju2 dgn nyennyak nyerr..(sungguh tak elok tido lepas asar)..

1830: bgun tido n quickly solat..pastuh check mkanan yg dibeli tadi takut2 ada semut. huhu..bilik ak mmg byk binatang mcm tuh...

1645: bergegas pergi bilik erma yg berjarak driving distance..wuuu terpaksa menompang bilik org..saya xde kwn untuk berbuka..='(

1914: THE BEST PART OF THE DAY!!!!!!!!!!!!!!!! when azan maghrib berkumandang..weeee.
burp! alhamdullilah..

2030: pergi tarawikh.hoohooo terpaksa drive gak sebab takut + maluuuu jln kt susur gajah tu...ramai laki.kot.

2130: balik dr tarawikh. masuk bilik. cabut telekung.n tersenyum lebar...=D..kenapa???? jeng3..sbb x sbr nak online..carik journal =p..

2230: as a blogger. i write blog..keep reading n enjoy...hoho.korang enjoy ke??,,tetttt..


busy post blog.


iklan: cegah H1N1 dengan tutup hidung cmnie bile pergi bazar.

ok.thanx for reading.....>.<

thats all i can say bout today..daaaa

nadyra rubbed her eyes at 2300