Saturday, November 6, 2010

selamat pengantin baru ayah


ayah selalu berkata, hidup ini perlu ada perubahan. kehidupan tak boleh sama or flat je...tp yg penting perubahan itu mestilah ke arah kebaikan. cuma pahit manis untuk menerima perubahan tu memang satu dugaan.

bagi i, perubahan banyak berlaku dalam kehidupan i lately...perubahan saiz badan tu biasalah...kadang2 gumuk, kadang2 kurus. hikhik....:)

since, my mom dah xde, there were lots of changes in my family. first terasa sunyi sebab xde lagi suara mama kedenagaran kat rumah. kalu tak dlu mama lah yang riuh rendah kan rumah ni dgn lawak dan gelak ketawa die. ooohh miss dat moment a lot!!

since, i finished my study, a lot of changes happened too. work life is so boring. dah 4 months kije kat bank siti. "citibank" tak tau la nak stay kat citi berapa lama lg. agak2 dah boring saya mau chow!! boleh tak? haha...

berbalik pada pesanan ayah, hidup ni kene ada perubahan. so, ayah memang melakukan perubahan itu, ayah buat keputusan untuk kahwinlagi !! fuh fuh sungguh tak percaya, at the age of 22 i akan dapat mak tiri. dah la dari cawangan yang sama. masuk ni dah ada 3 cawangan la family i bukak kat terengganu...apa nak buat, dah tu pilihan ayah. at first memang x setuju ayah nak kawin lain tapi bila pikir2 balik sape lah nak jaga ayah bile ayah dah tua nnti. meaning bila semua anak2 die dah kawin. hmmmm. so da best way is for him to find sumone that can take care of him....

19 nov ni is his weddiing. hope non of us yang menitiskn air mata lah. i kene kuatkn semangat. there is no reset button in life. life must go on..

selamat pengantin baru ayah, semoga ayah berbahagia dgn aunty julia...no more nasir halimah lah ye. nasir julia je la lepas ni...i percaya, ayah takkan lupakan anak2 die..insyaAllah

by the way, bila ayah dah nak kawin.....time ni lah kite kene poww ayah macam2...hahaha..semalam dah kene poww comforter aussino. ngeh ngeh..

aussino's comforter memang sangat comfy. grab one!!

oh ye!...ayah juga belikan i sabiji mybee..takde lah sakit kaki lepas ni nak tekan clutch. u know kl rite...
so, i picked medallion grey for my mybee. i think the colour really nice compare to other colour. senang nak jaga kot. harap2 begitulah. next week baru dapat kot. oh can't wait. ..thanks ayah. :)




harap atos tak kecik hati.

nota kaki: ingatkan i lah ank bongsu in da family smpai biler2...sekali....tetttt...

2 comments:

wanny said...

nad ! congrats dapat mak tiri.
yeay dapat kete baru ! nnt ley bawak jejalan :)

Anonymous said...

mybeee...???
hohoho...begitu sekali ko pow bapak ko ye nad..
pasni leh la rase mybee ko ye...nk rase comferter aussino tu mcm ssh skit...heee...
-lynn-