Thursday, February 25, 2010

kesakitan yang mencengkannn

sebagai seorang pesilat adalah baik kalu sambung amik sijil persilatan rendah (SRP) supaya kita lebih bersedia menghadapi serangan sebenar di tempat awam!

i takot.i gementar sebab i x gagah mcm pesilat yang lain (=.=") menghadapi tester2 yang mcm jazri. =O harap i dapat tester yang lemah lembut. erkk ada ker tester yg weak n soft ni??? ayayai~~

SRP will be on 14th March..ohhh lets count the days. only 16 days left!

semlm i turun training kelas silat. ramai ahli baru yg dtg. terima kasih kepada ahli baru yang join silat cekak hanafi. semoga belajar sampai tamat n pandai silat.hehe..korang2 ni jgn segan silu kalu nak tanya soklan ea.

basically, bertemu n berpisah adalah adat. i tinggal lg 2 bulan je nak stay kt utm ni..maka, i tidak akan lagi tinggal di krp yg 'horror' ni, tidak akan pegi fakulti utk attend kelas, tidak akan pegi turun kelas silat lagi =( uhuk rindunyer korang nnti. sayang korang semua. apa nak buat ek lepas belajar nnti. nak keje mcm eeiii mudenyer lagi. tp tula sape suro masuk matrix n amik kos 3 thun. kan dah kne keje umur muda. keluh kesah jdnya bila masuk tpt keje. yg ada semua org besar2..hmmm x nk pikir la semua tu. nak focus study n psm dlu. bye.

gambar kenangan



dari kiri: abg hilmi, en.amrahi, jazri,me.

Tuesday, February 23, 2010



i knew it. this hot disaster are totally different than past few years ago..the weather are superbly hot in malaysia. can u imagine, u r sweating while u shopping in a mall!! that is wut i felt last saturday. huhu

our ozone are getting thinner like a piece of paper. so u can feel the sunlight direct onto ur skin! crazy huh. i just cant imagine our world for the next 5 years. the ice cream dat u just bought will melt before u can even lick it. haha!

but sometimes people said 'kusangka panas ke petang rupanya hujan di tengahari'. yeah! totally agree wf dat statement. the weather are crazy. kejap panas gel kejap hujan lebat gel. what is happening to my world??? is kiamat r coming??? wallahualam..

p/s: drink lots and lots of water people!

Friday, February 19, 2010

tak nak balik U!!!


tidakkkk lagi 2 hari je nak duduk relak2 kat umah. pastu dah kene balik UTM. tak nak!!!!!!!!!

sebab-sebab I tak nak balik UTM

1) malas nak siapkan PSM

2) malas nak study utk test yg berlambak2

3) takut terdengar bunyi hantu lagi mcm hari tu T_T

cuti 1 week ni mmg i nak manfaatkan habis-habisan. sbb boleh bgun lambat. pergi shoppinggg. mkn sushi..(oh, kat johor pun ada sushi gak)..boleh tgk astro smbil baring2..aahhhh best nyerrr...lg 2 hari ni. kite enjoyyy dlu!!!

Thursday, February 11, 2010

cinta Natrah




hallo kembali bersama hos anda kali ini nadhirah. ;)
di sini saya bukan nak promote ubat, bukan promote kasut, bukan promote baju ( macham blog kakak) dan yang lebih penting lagi bukan nak promote diri.

berdirinya saya disini kerana tidak diberi tempat duduk. ahh shadap!

ok ok baik jelaskan sekarang. i'm here to promote my current favourite BOOK!
haha. sounds nerd huh?? well apa nak kesah, budak U mmg la baca buku. so..?

buku yang betul2 saya nak recommend kat anda semua adalah berjudul

Natrah.Nadra @ HUberdina Maria Hertogh @ Bertha. dgn tagline cinta-rusuhan-air mata.

serious! mmg air mata anda mengalir turun ke pipi gebu anda. sebab nyer mmg sedih. author buku ni pernah kerja kat ofis arwah mama (DBP) dlu. her name is Datin Fatini Yaacob dan penerbit buku ni adalah UTM!. ha memang UTM pun. terrer kan U saya..hihihi

harga di pasaran

Kulit lembut : RM75
KUlit Keras : RM90

bunyi mcm mahal kan?? tapi tapi kalau anda adalah staf or pelajar UTM like me ;)...anda hanya perlu bayar RM60!! woot woot. best kan. tp RM60 mmg r mcm mahal untuk student kan tp buku ni mmg berbaloi r kalu beli. time baca tu mmg x pikir dah harga die. mmg enjoy dari kulit depan sampai kulit belakang. =D


sinopsis.

ok..bg sesiapa yg x mengenali heroin buku ini iaitu natrah. mesti anda tertanya siapa budak itu. so, let me explain briefly bout her.

natrah merupakan anak kepada org belanda. die lahir kat Bandung. kan dlu Indonesia dijajah oleh Belanda. ingt lagi x murid2??...

pastu, natrah telah diberi kepada mak angkat yg berbangsa melayu. die hidup happily ngn mak angkat (hartawan) die kat spore sampai umur 13 thun (mak kandung die org susah) dan telah dikahwinkan dgn seorg lelaki melayu (mansor). so obviously natrah adalah seorg muslim sejati. tapi bile die dah kawin, parents yg dari belanda nak tuntut r natrah ni sbb ank kandung die kan. dgn itu timbullah spekulasi menyatakan perkahwinan natrah adalah tidak sah! nak tau knapa?..bc bla buku die..hehe..

so, masa proses mak kandung natrah nak amik die mmg berlaku byk rusuhan r sbb org melayu sume mengamuk. sbb knpirm2 r natrah kalu dibawa ke belanda, die pasti dimurtadkan menjadi kristian...

for me yg sedey sgt tu bila baca part percintaan natrah dan mansor yg telah dipaksa berpisah!..ayayaiii...mmg gaya bahasa yg digunakan terbaik!

apa lagi. dapatkan buku ini di kedai buku UTM ea or mana2 bookstore.




pee ass: sbnrnya saya belikan buku ni utk along saya. sebelum bg kunun2 nak bc r intro2 dlu. sekali terbabas plak smpai last chapter. haha sorry ea along. nnti blk i bg blk k..=)

Sunday, February 7, 2010

mkn free


tiada kata yang lebih manis selain terima kasih kepada Permata. if i'm not mistaken it stands for "Pesatuan Mahasiswa Anak Terengganu" . correct me if i'm wrong..hehe..

u guys made my tummy like a bowling ball last night. haha. the food was awesomeness.
banyakss sangatss. from mee goreng to meehun to bbq chicken to meat steak to nuggets to hotdogs to french fries to samosa to kuih tako to cocktail and finally to drink!!! all were arranged in 1 row!! oh erma (saje mention nama kau. tau mesti air liur kau meleleh skang.hehe), and i put it all in 1 big plate. bahahaha..*gelak smbil tepuk perut*

giler r!


pastu pastu, its ice cream time.weeeeee!!! everyone can have it as much as they want.and boleh pilih perisa apa yg kau nak! mmg terbaek la.

on behalf of my silat's collegue, i would like to say a big thankful to Permata and the food was terbaekkk!! =D next time kalu ada event ajak la kami lagi ea =B

*balik bilik terus baring n belai2 perut. perghhh!



aiskim kak ude senanyer ni (pinjam)..i punya dh finish daa..=)

Thursday, February 4, 2010

apakan daya

baju dalam baldi dah meronta2 suruh basuh tp tuan die sangat busy dgn hal-hal yang llain. haihh..basuh petang jemur mlm. mmg x best. huh!