Tuesday, September 29, 2009

xde mood

lately xde mood nak berblog la..haih..byk bnda dlm pikiran senanyer...so many things to do for psm n final exam...arghhhh benci2..

Tuesday, September 15, 2009

budak hingus

saya jadik budak hingusan hari ni. pagi2 dah sok sek sok sek dalam kelas bi. mmg menggerunkan utk org2 sebelah. sorry guys. ini sume akibat minum air anggur susu kelmarin. dah tau manis minum gak! banyak plak tuh. sumpah x nk minum lg air tuh T_T

blk dr kelas medical imaging mmg straight away pegi pst kesihatan nak dapatkn ubt (chewah mcm la bley mkn terus. puasa kot. haha). tp siyes i dah x lrt nk gi kelas prof termizi kul 2 tu. dah la sejukkkk dlm kelas + ngantukkkk..hoho..niat di hati rasa nak ckp dpn prof dgn muke seposen

"saya terpaksa ponteng kelas prof. sbb nanti konpirm saya tido n tekanan ngn hingusan ni.."

kalau la betul2 i ckp mcm tu kat die. knpirm kene sembur. haha

so, dgn muke seposen pergi la pst kesihatan sorg2. nasib baik ditemankan atos. (-.-")
on the way nak masuk tu..jeng jeng jeng prof termizi ada kat sebelah!!!. tgh nak reverse keta BMW die..ohmygod ohmygod mcm mana nak nyorok muke nih. ha tuh la. td niat nak ckp dpn muke dia kan. ha amik kau! i tau die kenal i sbb i sorg je budak melayu free hair kat kelas (perasan sorg2) haha..so i terpaksa wat bodo n tambah lagi seposen kat muka. jadi due posen. so dat die tau i sakit n dimaafkan bile x jumpa i kat kelas nnti. hahahahaha..bongok nyer saya time tuh.

selepas selesai urusan di pk dgn dibekalkan 6 jenis ubt untuk juadah berbuka, i tgk jam pukul 145pm. hmmm macam smpat je kalu i gi kelas skang. tp hati meronta2 cakap

"tamau tamau. saya nak tidoooo!!!!"

tp bile pikir2 blk. knapa prof pegi pk jugak ek?? beliau sakit ke?? huuu..(prof-yg-sakit-pun-bley-lagi-pergi-mengajar) timbul keinsafan di situ. tp jam dh pukul 2. terpaksa tidur n terjaga pukul 4!!!...mimpi macham2 ;)

nadyra rubbed her eyes at 1730

Sunday, September 13, 2009

semut mut mut

i am wondering why there are so many ants comin out from my laptop???

isk!

nadyra was shooing the ants at 1250

Thursday, September 10, 2009

seloka hari raya



dang dang doom bunyi mercun (ok, i x ske mercun)

yay! test dah habis. dalam pikiran sekarang asik pikir nak raya raya raya je. xsbr nk tnggu 16.09.09. i ponteng kelas utk rabu khamis dan jumaat. harap maklum ;) hari2 pasang lagu raya kat bilik. dlam kereta pun terpaksa bukak sinar sbb nak dgr lgu raya. kalu nak tnggu hitz fm kuar kan lgu raya..mmg berjanggut. bulan puasa ni dah la letih je kalu nak drive tapi bile dpt dgr lgu raya. mmg energy increase! + seronok! =D

hmm by the way, balik nnti nak wat pe? nak buat kuih raya ke? my sis (ummi) ada cakap nak buat kuih milo bersalut choc?? bentuk bear2?? uhuu jadi ke x tau laaa...;) sbb dah lama x menggentel kuih ni..

ha..pastu2. mmg tugas saya si anak bongsu memasukkan dut raya ayah dalam sampul. mmg xde org len yg nak tlg. macham last year my bro (jalil) pun suro i yg masukkan duit2 raya dier dalam smpul. actually i terharu sebab abang i dah boleh bagi duit raya kat org. weeee...dh keje kan..and dis year 1st time my bro raya di samping isteri. wah! best nyer...bertambah2 duit raya i. haha noo la..i mmg tumpang happy to my bro..(bile plak giliran i nk raya di samping suami ek) tetttt~

dis year juga i happy sbb dapat raya ngn my sis. (umi) almost 4 years kot die x blik raya. asik raya kat kedutaan je. tapi yang sadisnyer ingt dpt raya wf the whole family thun ni tp mama plak dah xde..T_T xpe lah..ini sume dugaan yang i harus redha.

so, xde la i nak merendang thun ni. rasanye my sis (along) x pndai buat rendang kot..(-.-")
kene la mintak belas ikhsan dari nenek terchinta untuk mencedok sikit rendang mlm raya tu..nak buat juadah pada 1st day raya..hihi..

nad: zaryn(rumah kat johor je)..ko balik rumah mlm raya sajalah. rumah ko dekat je kot.

zaryn: iskh! mana bley. sape yang nak anyam ketupat kat rumah?

nad: wow! ko pandai anyam ketupat ke?????????

zaryn: mestilaaa..

nad: terdiam n terpaku bile pikir ada anak dara baya i yang pandai anyam ketupat. slalu i mkn ketupat segera dalam plastik je..huuuu..rugi nikmat hidup 1% =(

pee ass: selamat beribadah semua..malam 10 terakhir ni byk keberkatannya =)


mana lagi hebat?? ;(
nadyra rubbed her eyes at 1340

Wednesday, September 9, 2009

will you?

i feel so bad rite now.

i tot we are done.

plesase stop posting dat"asking for sympathise" punye ayat.

will you?

nadyra rubbed her eyes at 0605

Tuesday, September 8, 2009

headache and a bit of stomachache.



now i'm getting more headache after answered medical imaging test today. it's so painful when u cannot remember the meaning of digital image. oh actually i forgot to read dat part. uhuk! it was a 1st question and i just can't answer it..*%&^%&%$

medical imaging test is the last test b4 raya!...so rite now i'm feeling a bit freeeee..=D i juz dun want to think bout more test test n assingment n psm urgghhh!!!. it makes me headache and stomachache. oh yeahh yesterday i diserang sakit-perut-yang-kejap-ada-kejap-takde...huhuhu
never felt like this b4...=( but rite now it's getting better after a bit of..................... =p

right now the clock already show 1.15 am and i cannot sleep lah. coz ptg tido mcm hippo! haha..damn. i makin kuat tido skang..juz gimme da pillow and i will sleep all day long...like ppl said org yg ngntok disorongkan bantal pula..eh2 btul ke peribahasa ni?? anyone plz correct me if i'm wrong...heeee

one thing that makes me bertambah2 headache is i-hate-woman2-yang-kat-blok seberang. why must they shout all the time even time maghrib?? i dunno how many of them but they seemlike a group of gurls yang suka gelak terbahak2. it's so sickening k. urghhhh..nak tido pun ssh! errkkk tido agi..kan dah cakap i ni mmg ske tido ;)
even my neighbour (kak ana) also complain bout dis matter. if u guys are happy. fine. but plz dun laugh aka shout.. horror k..huhu

pee ass: gurls next building please control your volume or i will come n join you. eh silap. slap you all of you one by one!!..grrrrr..


nadyra rubbed her eyes at 0124

Sunday, September 6, 2009

oh dewi, dengarkanlah



dewi aku mohon beri kesempatan
tuk bisa menebus dosaku kepadamu
maafkanlah aku yg menyakitimu
aku tidak pernah menyangka bisa begini

oh dewi, dengarkanlah


dewi, kaulah hidupku
aku cinta padamu sampai mati
dewi, belahlah dadaku
agar kau tahu, agar kau mengerti

semua terjadi begitu saja
tak ada yg serius antara dia dan aku
tidak ada cinta dan tidak ada hati
hanya karena aku lelaki dan dia wanita

oh dewi, dengarkanlah


ok2..apa kes letak lirik lagu dewi kat sini...hmmm

actually my late mom really love dis song..dewi!!! kau la hidup ku!!! she will sing it out loud bila lagu ni didendangkan ;)

mommy....adik misshh u la. isk! T_T

yg hidup teruskan hidup..kene nikmati keindahan dunia sebaik2nya..=)





boleh plak buat iklan shampoo kat balai cerap??? isk isk isk

nadyra rubbed her eyes at 2040

Friday, September 4, 2009

makin hari makin susah

nape quantum mechanic yang aku belajar and attend class xpernah miss (erkkk ye ke???) makin hari makin susah ni..huuuu

dlm kelas duk salinnnnn je note kt ohp tu..dah macam masuk kelas "mari menyalin nota!"tapi satu hapak pun x phm k. rungsing hatiku bila pikir subject nih..*&%&$^

kepada en azwin: boss x sempat turunkan ilmu serap otak lecturer kat saya la..;)

final lagi 2 bulan...tindakan bijak adalah dgn berbincang ngn ayah masalah ni..pastu lepas dah ada semangat =D perbicaraan eh salah perbincangan akan dibawa ke member lain dan dan dan jumpa lecturer itu!!!..hoho..yo yo je aku nih...tgk la cmner nnti k..

SAYA DULU KAWAN BAIK NGN MR. SCHRODINGER tapi SEKARANG DAH X KAWAN LAGI (-.-")

merajuk sekejap ngn quantum mechanics..i have to..


nadyra rubbed her eyes at 1742

Thursday, September 3, 2009

susah sgt ke nak jadi gadis melayu??

kalu ckp pasal gadis melayu mesti akan teringt pada awek cun pakai baju kurung pegang payung mata pandang bawah.. eheh..ada lagi ke org mcm tuh skang...for your info,i mmg suke sgt kalu dpt berlakon jd watak gadis melayu mcm tuh. ahaks!! bajet control ayu..ye lah sbb dalam dunia nyata nih...mmg x kan dibuat nya oleh i mau pun sesiapa. susah kot nak jln control ayu mcm tuh...silap2 kang jadi awek jepun pakai kimono yg lg super duper ayu mcm cerita geisha. ehehe...laki lalu sebelah terus tergolek dr basikal.=D

actually mmg wujud ke org mcm tu?? meaning org dlu2 gurls die mmg mcm tuh ke???ohhhh plzzz..
sgt ayu kot..org2 tua kata anak dara duk borak2 dpn tngga umah pun x elok..katenyer x manis la apa la..agaknya kalu org tua dtg zmn skang tgk anak dara duk dpn pintu mcm mana..alamatnyer ngis berlagu2...

time makan pun mmg kene beradap sungguh!! nasi yg disuap ke mulut mesti kene ayuu..xley sampai ke tpak tgn lauk2 tuh..huhu..i mmg x reti la nk mkn cmtuh...x kisah la dpn laki ke hape kan..still x reti gak..wuuu...pa nak jadi ngn gurl zmn skrg mcm i nih...kalu angkat tepon pon x pernah nak assalamualaikum..(-.-")

so..apa kate kawan2..mulai skang kite jga tingkah laku kita seperti mana gadis melayu zmn dlu2..haha..anjakan paradigma..
walaupun zmn dh berubah, adap dan sopan kite kekalkan..bru la manis dipandang org...chewahh..1st of all kene jawab tepon cmni..'hello assalamualaikum..siapa di sana"...teetttttttt =p



contoh2 gadis melayu yang patut dijadikan contoh ;)

eh2 gadis biru kiri sekali tu...mcm gadis dusun je..hehe..


nadyra rubbed her eyes at 1718

Wednesday, September 2, 2009

the three poweful words..=)

English - I love you
Afrikaans - Ek het jou lief
Albanian - Te dua
Arabic - Ana behibak (to male)
Arabic - Ana behibek (to female)
Armenian - Yes kez sirumem
Bambara - M'bi fe
Bengali - Ami tomake bhalobashi (pronounced: Amee toe-ma-kee bhalo-bashee)
Belarusian - Ya tabe kahayu
Bisaya - Nahigugma ako kanimo
Bulgarian - Obicham te
Cambodian - Soro lahn nhee ah
Catalan - T'estimo
Cherokee - Tsi ge yu i
Cheyenne - Ne mohotatse
Chichewa - Ndimakukonda
Chinese
Cantonese - Ngo oiy ney a
Mandarin - Wo ai ni
Comanche - U kamakutu nu
(pronounced oo----ka-ma-koo-too-----nu) -- Thx Tony
Corsican - Ti tengu caru (to male)
Cree - Kisakihitin
Creol - Mi aime jou
Croatian - Volim te
Czech - Miluji te
Danish - Jeg Elsker Dig
Dutch - Ik hou van jou
Elvish - Amin mela lle (from The Lord of The Rings, by J.R.R. Tolkien)
Esperanto - Mi amas vin
Estonian - Ma armastan sind
Ethiopian - Afgreki'
Faroese - Eg elski teg
Farsi - Doset daram
Filipino - Mahal kita
Finnish - Mina rakastan sinua
French - Je t'aime, Je t'adore
Frisian - Ik hald fan dy
Gaelic - Ta gra agam ort
Georgian - Mikvarhar
German - Ich liebe dich
Greek - S'agapo
Gujarati - Hoo thunay prem karoo choo
Hiligaynon - Palangga ko ikaw
Hawaiian - Aloha Au Ia`oe
Hebrew
To female - "ani ohev otach"
(said by male) "ohevet Otach" (said by female)
To male - "ani ohev otcha"
(said by male) "Ohevet ot'cha" (said by female)
Hiligaynon - Guina higugma ko ikaw
Hindi - Hum Tumhe Pyar Karte hae
Hmong - Kuv hlub koj
Hopi - Nu' umi unangwa'ta
Hungarian - Szeretlek
Icelandic - Eg elska tig
Ilonggo - Palangga ko ikaw
Indonesian - Saya cinta padamu
Inuit - Negligevapse
Irish - Taim i' ngra leat
Italian - Ti amo
Japanese - Aishiteru or Anata ga daisuki desu
Kannada - Naanu ninna preetisuttene
Kapampangan - Kaluguran daka
Kiswahili - Nakupenda
Konkani - Tu magel moga cho
Korean - Sarang Heyo or Nanun tangshinul sarang hamnida
Latin - Te amo
Latvian - Es tevi miilu
Lebanese - Bahibak
Lithuanian - Tave myliu
Luxembourgeois - Ech hun dech gaer
Macedonian - Te Sakam
Malay - Saya cintakan mu / Aku cinta padamu
Malayalam - Njan Ninne Premikunnu
Maltese - Inhobbok
Marathi - Me tula prem karto
Mohawk - Kanbhik
Moroccan - Ana moajaba bik
Nahuatl - Ni mits neki
Navaho - Ayor anosh'ni
Ndebele - Niyakutanda
Norwegian
Bokmaal - Jeg elsker deg
Nyonrsk - Eg elskar deg
Pandacan - Syota na kita!!
Pangasinan - Inaru Taka
Papiamento - Mi ta stimabo
Persian - Doo-set daaram
Pig Latin - Iay ovlay ouyay
Polish - Kocham Ciebie
Portuguese - Eu te amo
Romanian - Te iubesc
Russian - Ya tebya liubliu
Scot Gaelic - Tha gra\dh agam ort
Serbian - Volim te
Setswana - Ke a go rata
Sign Language - ,\,,/ (represents position of fingers when signing 'I Love You')
Sindhi - Maa tokhe pyar kendo ahyan
Sioux - Techihhila
Slovak - Lu`bim ta
Slovenian - Ljubim te
Spanish - Te quiero / Te amo
Swahili - Ninapenda wewe
Swedish - Jag alskar dig
Swiss-German - Ich lieb Di
Surinam - Mi lobi joe
Tagalog - Mahal kita
Taiwanese - Wa ga ei li
Tahitian - Ua Here Vau Ia Oe
Tamil - Nan unnai kathalikaraen
Telugu - Nenu ninnu premistunnanu
Thai
To female - Phom rak khun
To male - Chan rak khun
Informal - Rak te
Tunisian - Ha eh bak
Turkish - Seni Seviyorum
Ukrainian - Ya tebe kahayu
Urdu - mai aap say pyaar karta hoo
Vietnamese
To female - Anh ye^u em
To male - Em ye^u anh
Welsh - 'Rwy'n dy garu di
Yiddish - Ikh hob dikh
Yoruba - Mo ni fe
Zazi - Ezhele hezdege
Zuni - Tom ho' ichema

saje nak share with u guys =p

nadyra rubbed here eyes at 1704

Tuesday, September 1, 2009

ayah oh ayah

tengahari tadi masa tnggu nak start kelas radiation protection ayah suddenly call i..
tutt tutt..hello??

ayah: hye dik..wat pe tuh?
me: hye ayah..x de wat ape..tgh tunggu lecturer masuk..nape yah??
ayah: hmm xde pape lah. saje nak call..xpe la..ok..
me: erkk..ok2..byee

hmmm since when ayah i pandai call2 but nothing to say ni?? pelik2..sgt pelik.. rasa macam x sedap hati lalu amik hp td n msg ayah.." kenapa ayah call adik td? mcm ada pape je?"
of coz la kite sebagai anak kene concern benda2 mcm nih. lg2 to my ayah yg sekarang single.
( jgn ada yang nak masuk line plak..aku belum sedia terima mama baru..huuu)

so ayah pun reply .."tak ada apa..bile duk sorg, teringat adik.."
huuuuu ayah rindu adik rupenyer!!!
..mmg tak pernah seumur hidup i, my dad wat mcm nih (-.-") ..kalu slalu cll pon mesti ada sumthing nak ckp..kalu setakat nk dgr suara...hmmmm~
i feel so pity to my dad...mungkin sbb i dh blik johor and so he really miss me sbb x dpt lagi dgr suara i yg merdu kat umh tu.ngenge..huhu sorry ayah sbb terpaksa balik..hidup mesti diteruskan...ikutkan hati mmg nk tmn ayh sepjg masa di rumah T_T

wutever it is....i will take care of you like how you take care of me when i was small...juz wanna say i luv u so much ayah...>.<

nadyra rubbed her eyes at 1730