Tuesday, January 26, 2010

pilihan raya is coming



pilihan raya mpp dah nak mula dahhh...hari khamis semua budak utm kene turun mengundi. sape x pegi mengundi x dapat goodies. ye goodies lah matlamat sebenar kita!

i dun careaaaaa who's gonna be the next mpp.sbb mmg i x knl pun calon2 kali ni. sume muka budak baruuu..(juniors..haha). yang penyokong Pro-M seboklah berkempen sekarang smpai inbox i penuh budak2 ni duk send msg suroh vote calon dorg nnti. haiyaaa

yang penting pada hari mengundi i nak datang awal sbb nak dapatkan goodies (-.-"). frust giler last year sbb pergi undi lambat, lepas mengundi muka excited r nk dpt goodies sekali tgk2 dapat air n pen n notebook je!!! stressss nyerrr..org len yg awal2 sume dpt planner utm hissshhh xaci betollll.

pee ass: time nak undi nanti marilah kite pangkah kat muka2 yang menarik perhatian.so, kpd mpp, untuk menjamin masa depan anda yang cerah. kempen lah muka yg hensem2 n cantik2. nanti time undi i pangkah BESAR BESAR kat muka u. eh silap, i pangkah BESAR BESAR kat kotak sebelah muka u tuu..=D


ini bukan gambar hiasan. ini gambar sebenar.

Monday, January 25, 2010

pegang bendera korea ajer la..

kenapa skang baru nk ckp?? i dah agak dah program tu xkn jadi. harapan nak ke korea cuti raya cina hancur berkecai.haihhh...

potpone bulan 5 ea. ok2.segala persiapan perlu prepare dari sekarang. nanti last2 minute cancel lagi. i mengamuk.

p/s: suke bagitau lambat. kan tiket balik kl dah mahal..T_____T

p/s: ramainyer yang berkabung hari ni..(-.-") pinjam songkok boleh...=p

doktor tulang

sape suka minum air gas?? angkat tangan cepat2...

tadi lepas balik kelas, i singgah beli 100 plus sebab cuaca panas dan kering hanya ketiak je basah. gulp..gulp..minum r laju2..sampai kat bilik je dah habis dah..hehe. terrerkan ;)

pastu bile petang..rasa mcm x sedap badan.tulang tgn mula rasa sengal2 n lenguh2. tp yg peliknya tgn belah kanan sahaja la..eh2..kenapa ni..baru teringat, hari tu minum coke pun i dapat rasa kesan yang sama. huhu. mcm mana air gas boleh menyebabkan tulang rasa sengal2 ni..any doctor here?? explain to me. sekarang!!

Saturday, January 23, 2010

i lonely

hye everyone. my name is miss dior cherrie. haha. ok tipu. sebenarnya i dpt ilham ni sbb ada kotak parfume miss dior cherrie ni depan mata. so terus tukar jd title blog. =/
gbr pun tukar sbb nak letak gbr senyum plak. letak gbr masam nanti cepat tua. =o





miss dior cherie parfume. x bley tiru nama sbnr nnti kene saman..hehe

................

pagi2 dapat makan nasi lemak kat fakulti mmg perkara best dlm hidop. tp kalu nasi lemak tu dijamu sorg2 di bilik mmg perkara paling menyedihkan dalam hidop.bila tgk anak2 jiran( bdk2 blk sebelah) gelak2 ketawa sambil tgk video ntah pape yg penting ada aznil mmg jeles..jalan kaki menyusuri krp tgk abg2 men bola tampar..wahh bestnyer dpt bersukan hari2 ngn kwan2 mcm ni. semua itu berlaku pada i. tp tu dulu. sejak pindah bilik single, kehidupan pun jd single. dah xde lg nak bertandang bilik jiran nk tgk vdeo smbil gelak2 and xde lg nk trun padang men futsal or badminton ngn kwan2..huhuhu..
plus bf pun dah xde kat utm. is the fakkk!!


mcm ni bru best. dpt gelak2. gelak2 fake pun ok wut..hihi

Thursday, January 21, 2010

ma sista dah ada blog wey!

like i said... sila layari laman sesawang beliau..haha.knapa perlu skema bila promote blog kakak..=/

umminasir.blogspot.com ataupun kelik sahaja url beliau di belah kiri. sugary within ur means is more about her fashion to school, shopping..and oh yeah dis sistais freaking love shopping. memang maximun! collection baju die mengalahkan wardrobe tyra. i tipu.sejak bila i pernah tgk tyra punyer wardrobe. tettt..

ok..selamat selamat layari blog beliau. bg la comment. die suke. =)

Friday, January 8, 2010

bagai bulan jatuh ke riba






hallooooo everyone..sengaja wat muka kemek =D

lamanyer i x update blog ni..maklumla skang ni dah ada byk komitmen lain..study (ehem2), psm, makan, semua tu wat i busy dan malas nk hupdate blog. oh dan ada juga komitmen2 lain yang menghalang i utk post entry baru..

so far so good..i love my life now and baru2 ni like my brother said, "peha nadhirah besar sbb tu la bulan jatuh kat riba die" perghhhh sungguh mengada ayat itu. sounds like die menjelesi aku. actually, last december i pegi Europe trip with my ayah..ye. i pegi berdua je ngn ayh di mana kakak i yang ketika itu sedang khusyuk berchenta eh salah study di negara matahari terbit telah naik hanginnn mcm angin time tornedo!! keputusan ayh i nak bawak i sorg je pegi europe mmg sukar dipercayai. i terkesima, termangu bila ayh bgtau adik konpirm dapat fly gi london, swiss n paris. tiket semua dah siap.perghhh memang betul2 bulan jatuh ke riba...^_^

hari kejadian, semua ahli family i ejek2 i sbb mereka seperti biasa menjelesi pemergian ku ke europe..hehe...by da way, thanx to along sbb tolong pack barang2 i n ayah yang perlu dimuatkan dalam satu beg besar utk perjalanan selama 10 hari! fiuhhh..mmg terrer la along saya....=)

oh ye, vacation kali ni berbeza skit daripada yg dulu2. pertama sbb xde mama. kedua, i jalan berdua ngn ayh shj n ketiga i perlu jd setiausaha peribadi ayah. di mana semua barang keperluan, tiket, wang, i yg handle. ayah hanya perlu bersuara. dan i mencari2 shaver die yg ntah ke mana along letak dlm beg besar tu...(-.-').. so, from there i dah jadi lebih terrer kalu nak berjalan jauh. i pack sendiri sume brg yg dibeli ngn brg masam sbb kami byk berpindah randah masa tu. lepas ni sape2 nk gi holiday, bawaklah i...woohoo ;)

i masih ingt memori i yang manis bersama ayah. especially masa di luzern, switzerland. kat situ temperature mmg dh minus 6. mlm tu kitorg sgt lapar n for your info, di luzern mmg susah nk cari mkanan halal. dah la non halal malah mahal. ha mmg rimes..so, nak pegi mkn pizza magherita kat area hotel tu pun mcm dh x lalu. kitorg perlukan nasi. so, apa kitorang wat mlm tu, kitorg jln kaki about 10 minits ke train station. dgn keadaan yg sejukk giler dan kelaparan mmg terbayang2 nasi kandar kayu!!. jln2 kat station skali terjumpa satu kedai arab. actually bukan kedai pun tp mcm stall je. depa jual nasi and halal!! apa lagi, ayh pun order satu plate nasi je sbb it cost RM45!! kalu beli 2 kan dah RM90 kan. so, kami share satu plate n mkn smbil berdiri..=')

lepas tu, kami berjalan lagi utk mencari Mcd sbb sumpah blom kyg lg...kt Mcd ayh hanya suruh i beli satu set filet-o-fish size medium yg berharga RM 30!! mmg kerat 2 aje la burger nye. sedih betolll time tu. kalu kat msia aku dh ngap mcm2..form there i appreciate foods so much. sharing is caring..akhirnya kenyang la jugak n balik tido...

inilah kenangan i n ayah kat london. juz wanna say thank youuuu so much n jasamu dikenang sehingga akhir hayat. =)



i kat london bridge. ngehngeh


on the way to london's eye, i terserempak ngn uncle pakai skirt ni. hehe. he's a scottish guy.
x yh r wat muka pelik nad...=/



tadaa..the london's eye behind me. eye on msia x pernah naik lagi...(-.-")

da view from london's eye...nice kan..^_^

gambar kenangan i bersama ayah di luzern, swiss..sejukkk hanya Allah saja la yg tau...

p/s to ayah: next trip ke mana? gua mulu??? ohhhh tidakkk xpelaaaa =/