Thursday, November 12, 2009

i wish to turn back time

i rindu mama

rindu sangat.sangat rindu weh

here are some pictures during vacation ngn mama dolu2.

i wish to turn back time.

nak pegi vacay ngn mama lageyyy

ok.saya sedey sekarang. T__T




bali (2006). cute nyer mama.

bandung (2008) airport

macau (2008). i yg suke menyebok time parents nak dating.

macau. sgt best time nih.

macau again. with mama yg dirindui selalu.

al-fatihah

semoga rohnya dicucuri rahmat. amin.

Tuesday, November 10, 2009

sate, posing, maluuuuuu


kelmarin ili miley belanja member2 die sate sempena bday die!!. i pun termasuk dlm kategori member2 die...sgt la bertuah kerana perut yg kosong dijemput utk mkn sate..hehe.




the birtday gurl..ili miley!!

kechik dtg lmbt skit sbb die ad hal.(erkk sure ke hal kechik neh..?? ;)). kami makan sate laju2 smpai kuah tertumpah2 kat seluar i..haha...giler gelojoh!!


nilah hidangan sate yg hmmm....panas! teeheee

pas mkn2 kami pun posing2 dari tasik utm tu smpailah ke gate...ye mmg sampaiiiiii kat gate bru stop amik gbr. hehe..

pak guard yg jaga gate tu pun mcm konpius.

hapekenalabudak2nimlm2amikgambarkatgate.

dgn muke tembok kami pun posing dpn gate tuh..haha...mmg malu gler r. siap kene honn lagi ngn keta yg nk msuk utm..siot siot..


friends forever k girls..muaahhh2..>.<

macam mana x kene honn kalu dah begini posingnyer.. yikes!

by the way, kami xpedulik semua tu jnji kami dpt gbr ngn gate utm. weeee =D

pee ass: happy birthday to my darling ili. terima kaseh byk2 yer..=D

ili is already taken ea. not by me. but by m_ _ n..woot2

ok knapa perlu mention. tettt

buhbye.
nadyra rubbed her eyes at 1600

Saturday, November 7, 2009

i miss you nisi dominus frustra









suddenly i teringt zmn primary school. yeahh time tu everyone kicik2 lagi. sume cumel2 belaka.
my school mmg agak jauh dr rumah r..kalu sesi petang mmg slalu blk lewat mlm..see2 kecik2 blk mlm x pe. dh besar nk blik mlm kene marah (-.-").

da name of da school was S.K (P) Bukit Bintang (1). ye! tu lah nama sekolah saya yang kini telah menjadi tempat org awam menghabiskan duit bershopping which is PAVILION. mmg sengalll...

masih ingt lagi masa standard 1 my class teacher nama die Pn. Nazariah. ye! masih ingt lagi tau.to my surprise, i saw her at Hospital Sungai Buloh during practical last time. mmg i pasti sgt yg tu adalaah dier. mmg muke x berubah. tp i maluu nak tegur sbb tkut die dh lupe kat i. maklumlaa dulu standard 1 mana la popular sgt. haha..

masa standard 1 dlu i mmg takot dgn surroundings. sbb x caye i dah masuk ke sekolah yg student die sgt la ramai compare to tadika.haha. pernah sekali tu i ngis sbb tak jumpa which one bdk2 kelas i time nk beratur masa assembly...haha bongok!...

masa standard 2 plak, i sgt rapat ngn sorang budak nih nama die nabilah fatin. tp skang mmg dh lost contact terus. last time jumpa pun masa kat matrix pahang (kakom) huhu. ke mana la ko pegi skang nabilah oi. rindu giler kat kamo. ingt lagi msa stndard 2, kitorg nk men lumba lari dr kantin smpai kelas. (kantin opposite kelas) pastu i bgtau die

nad: " awak, x yh la men lumba lari. banyak burung merpati kat tarmac ni. nnti jatuh"

nabilah: "alaa xpe..lari je. cepat jom. 1..2...3..

nad: huu baiklahh

lari punye lari..sekali nabilah tergolek jatuh bedebub sbb tak dapat nak elak burung yg ada kat tarmac tu. hahaha...kan aku dah kata..(mmg x yh gi london, burung merpati mmg penuh kat tarmac sekolah time tu. siap bley bg mkn lagi ;)). pastu tgn die pun luka berdarah. n nabilah mmg seorg yg tough. die x ngis langsung k. mmg hebat mu. ok i sgt rindu die skang. dh crik kt facebook tp xdpt dikesan..huu


standard 2: i kat sblh kiri cikgu (penolong ketua kelas la (-.-')). nabilah fatin (baris 3, 3 dari kanan)..ok sorry gbr kecik sbb xde gbr ori. copy dr fb je.

and and masa standard 3 pula, i dan nabilah pernah share mkn mee goreng 3 pinggan ok! plus 1 pinggan kuey teow. haha..mmg sgt sweet kami share mknn tu. ingt lg 1 pinggan berharga hanya 50 sen!!!..kami gune chopstick time tu weyy. bru 9 years old ank melayu ni dh pandai gune chopstick tau. salute!.

one thing about nabilah ni kan die tak pandai kire duit tau. tp dlm kelas mmg top r dlm math + subjek lain. hehe..die pernah mintak i tlg kirakan berapa amount nk byr kat makcik kantin tu..hihi..

apa lg kenangan2 i time primary ea..hmmm oh ea. i dlu mmg ligat dlm konsert akhir tahun. haha. every year msuk dancing2 neh...xde amik hadiah pun..huhu..tp mmg best la sbb my school ske wat konsert dlu. such as snow white, beauty and the beast n byk lagi. sepjng 6 thun kt skolah cume stndrd 3 je i x msuk sbb x dtg masa pemilihan artis persembahan. haha..

standard 3. i sebelah kanan cikgu tu. prefect upenye. alahai ;)
yang kiri cikgu tu, tu lah nisha.



masa standard 4, nabilah dah x sama kelas ngn i...die dah pindah masuk 4 biru. sedey...tp i mula rpat ngn member baru iaitu christine n farahana n bla bla tak ingt..ngn dorg ni masih bley dicontact smpai skang. thanks to facebook! ktorang mmg sgr rapat dlm kelas n asik bergelak ketawa. haha..


standard 4. i kat bris ke-3 dua dr kanan. eh prefect lg?? hmm boringg..
christine is the one yg kt sblh knan cgu. but farahana xde. xdtg kot.

i dlu suke sekolah pagi sbb slalu datang awal..nnti bley main lubang tikus or galah panjang ngn kakak darjah 6.. dlu i sebut kaler pjg...xtau sbb ap. lubang tikus mmg i slalu tewas sbb kaki pendek. tp ada sorg my friend ni nama die nisha. die mmg hebat walaupun kaki pendek. haha! sorry nisha...

time skolah rendah dlu i pegi n balik naik bus sekolah. so, i mmg ada geng bus sekolah. haha. atiqah, syaza, awa, fatin nabilah. haha kami mmg rpt. tunggu bus sama2. mmg penat naik bus ni sbb bile dh naik bus slalu seat dh penuh. bdk2 cbn n st john dh conquer. haih~ dlu slalu tunggu bus kat dpn sekolah yg dipanggil karyaneka. dlu i sgt terharu bile tgk kakak sekolah menengah sbb bju dorg x pernah kotor. mesti bersih n kemas je. rupenyer bile dh bsr mcm skang, bru la tau betapa selekehnyer aku dlu. comot2 sbb asik men je....haha

tu la sikit sebyk pasal life i kat bukit bintang dlu. mmg best. even though kt tgh2 bdr, slalu hirup asap ekzos kereta tp tu sume mmg best sbb dkt ngn mcd! ye da 1st mcd in kl is da one yg kt bukit bintang. hmmm tp sekarang sume dh berubah wajah. bintang walk dh menempa nama kat situ. setiap kali i lalu depan pavilion, i mesti sedey terkenangkan sekolah i yg kerap kali banjir tu. oh ye, mmg skolah tu senang bnjir. pernah dlu smpai kene bukak kasut utk redah gi kantin. T_T

tahun 2001, sekolah tu dah x bley diguna pakai lagi. sume student diarah berpindah ke tmn shamelin perkasa, cheras. ha duduk la kami belajar di kawasan yg penuh ngn apartment tinggi2 tuh. mmg x best langsung. dah la nama sekolah pun die tukar jadi smk seri bintang utara plus BOYS pun ada. mmg benciiiii sgt2. it was so weird when da 1st time i saw da boys wore da school badge. sgt2 weird ok!

everything was changed. no more nisi dominus frustra. kecemerlangan tekad kami is the current motto for our school. huu...kalu-ku-tahu-sume-identiti-ni-akan-berubah-aku-rela-masuk-sekolah-convent bukit nanas (cbn)-yang-masih-mengekalkan-identitinyer.

but now, lg 1 bulan lebey nak masuk 2010. time is running so fast! tup tup je i pun dh nk hbis degree di mana boys mmg wajib ada. haha. kalu x xde live la aku kt utm.^_^



2nd year degree: baris 3, 2 dari kiri. =)


me wf erma. teman baik di utm >.<


member terbaek!!

bukit bintang will always be in my heart forever. :'(


nadyra rubbed her eyes at 2244

Friday, November 6, 2009

when final exam is over

yay! i'm done with my final exam. woohoo!!..but for overall i think all the papers r quite tough la for dis sem..huu sick r cmni sick!!

ok enuf2. i dun want to think bout it anymoreee..


so, what's next?

party la apa lagi...friday nite maa...

haih~ member i ad yg x hbis paper lg..nak ajak mcm mana..hmm..

btw, i have to finish up doing my sample for final year project. i have to do another 9 glass samples ok. 9!!! dh la 1 sample take about da whole day nak siapkan...bila mau balik dah..
along kat umh dh bising2 suro blik nih...sabor ye sabor. adik byk keje disini...

b4 hbis exam mcm2 pale otak nak pikir wat ape after exam. nk tido da whole day r, nak wat movie marathon r (takde movie pun) haha...tp bler dh hbis exam mcm blurr tak tau nak wat pe. any idea?..ok bye!

pee ass: 9 glass samples = 9 days kene ganti puasa (-.-")

nadyra rubbed her eyes at 2040